Смачний картопляний пиріг, запечений з сиром та капустою

Смачний картопляний пиріг, запечений з сиром та капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Очманілий картопляний пиріг з фаршем, курячим філе і бринзою з зеленню. Сьогодні в якості начинки – тушкована капуста. Кожен смак по-своєму неповторний, а який аромат – ммм… Смакота!

Інгредієнти

Картопля – 10 великих картоплин У мене 5 шт. + картопляне пюре, що залишилося з сніданку
Яйця – 4 шт.
Борошно – 2 склянки
Сир твердий – 100 грам
Зелень – 0,5 пучка За бажанням: кріп/петрушка/базилік – у мене рубаний кріп заморожений
Сіль – за смаком
Сметана – 7 ст. ложок
Кефір – 2 склянки Використовувати можна будь-яку кисломолочку. У мене мікс: 50/50 домашній кефір і йогурт
Рослинне масло – Для смаження й змащення противиня
Сода – 1 ч. ложка без гірки
Капуста – 0,5 головки
Перець – 2 шт.
Цибуля – 3 цибулини
Морква – 1 велика

Як приготувати Смачний картопляний пиріг, запечений з сиром та капустою

Легкий, швидкий у приготуванні, а головне з усіх тих продуктів, що є в холодильнику, – дуже смачний картопляний пиріг з сиром та капустою. Пиріг можна як самостійну страву на вечерю або до чаю. В дорогу – ідеальний варіант. Ми часто готуємо цей пиріг з різними начинками, експериментуючи зі смаками.

Покроковий рецепт










Починаю з начинки і тушу капусту. Для цього нарізаю цибулю, пассирую його в сковорідці, поки цибуля нудиться, нарізаю кубиками солодкий перець, додаю до цибулі і натираю моркву на крупній тертці і теж складаю в сковорідку до овочів. Поки овочі тушатся, шаткую капусту, солю і віджимаю і все додаю в сковороду. Тушу 20 хвилин, періодично помішуючи.





Поки гаситься капуста, готую основу. Для цього чищу картоплю і нарізаю кружалочками по 0,3 мм завтовшки. Деко змащую олією і борти, викладаю кружалки в два шари.





Другу частину картоплі натираємо на дрібній тертці (я взяла за основу вчорашнє картопляне пюре), тремо на крупній тертці твердий сир і до картоплі (у мене пюре) додаємо сир і сметану. Перемішуємо і висипаємо на шар картоплі кружалками, розподілена порівну.
На сирно-картопляну масу викладаю тільки що приготовану тушковану капусту і теж рівномірно розподіляю.







Наступний крок – готуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з кефіром, додаємо зелень, соду і борошно, солимо попередньо і отримуємо тісто, густота як домашні вершки.
Тісто заливаємо поверх шару з тушкованої капусти. Щоб вийшло повітря – стукаємо тричі по столу, і тричі повертаємо за годинниковою стрілкою і в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів.


Виймаємо з духовки і вуаля! Запіканка дуже ніжна, апетитна і ароматна. Її можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Приємного апетиту!