Для любителів домашньої випічки на сковороді – чебуреків – пропонується рецепт замішування тіста для них з використанням кислого молока.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 3,5 ст. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Молоко кисле – 1 ст. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Яйце – 1 шт. |
Часто у хазяєчок залишається нереалізованим молоко, яке може скиснути. Такий продукт теж можна використовувати в кулінарії, а зокрема – для замішування тіста. Приготуємо на кислому молоці тісто для чебуреків. Готові чебуреки з таким тестом виходять смачними, тестяная оболонка виходить хрустким, з бульбашками.
Покроковий рецепт
Отже, молоко трохи підігріваємо в каструльці. Щоб воно сильно не згорнулося при термічній обробці, часто перемішуємо його. Доводимо до кімнатної температури. Вливаємо молоко в миску.
Вливаємо до кислого молока рослинне масло.
Слідом розбиваємо одне куряче яйце.
Кидаємо щіпку солі до інгредієнтів.
Перемішуємо вінчиком до утворення однорідної суміші.
А тепер просіваємо в молочну суміш борошно невеликими порціями.
Відразу вмішуємо борошно в суміш.
Коли тісто збереться у грудку, процес замісу переносимо на стіл.
Тісто для чебуреків на кислому молоці накриваємо рушником. Даємо йому відпочити 30 хвилин.
Далі використовуємо тісто за призначенням. Приємної вам готування!