Для любителів домашньої випічки на сковороді – чебуреків – пропонується рецепт замішування тіста для них з використанням кислого молока.

Інгредієнти
| Борошно пшеничне — 3,5 ст. | |
| Масло рослинне — 2 ст. л. | |
| Молоко кисле — 1 ст. | |
| Сіль — 1 ч. л. | |
| Яйце — 1 шт. |
Часто у хазяєчок залишається нереалізованим молоко, яке може скиснути. Такий продукт теж можна використовувати в кулінарії, а зокрема – для замішування тіста. Приготуємо на кислому молоці тісто для чебуреків. Готові чебуреки з таким тестом виходять смачними, тестяная оболонка виходить хрустким, з бульбашками.
Покроковий рецепт

Отже, молоко трохи підігріваємо в каструльці. Щоб воно сильно не згорнулося при термічній обробці, часто перемішуємо його. Доводимо до кімнатної температури. Вливаємо молоко в миску.

Вливаємо до кислого молока рослинне масло.

Слідом розбиваємо одне куряче яйце.

Кидаємо щіпку солі до інгредієнтів.

Перемішуємо вінчиком до утворення однорідної суміші.

А тепер просіваємо в молочну суміш борошно невеликими порціями.

Відразу вмішуємо борошно в суміш.

Коли тісто збереться у грудку, процес замісу переносимо на стіл.

Тісто для чебуреків на кислому молоці накриваємо рушником. Даємо йому відпочити 30 хвилин.

Далі використовуємо тісто за призначенням. Приємної вам готування!