Тонкі ажурні млинці на ряжанці з окропом

Тонкі ажурні млинці на ряжанці з окропом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Млинці – смачна домашня випічка, приготовлена на сковороді. Наше кулінарне пропозиція – це млинці, тісто для яких замішують на ряжанці з додаванням окропу.

Інгредієнти

Яйце – 2 шт.
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – щіпка
Ряжанка – 1 стакан
Борошно – 1 склянка
Окріп – 1 стакан
Масло рослинне – 2 ст. ложки
Сода – 1 щіпка

Як приготувати Тонкі ажурні млинці на ряжанці з окропом

Приготуємо для домашніх посиденьок за чашкою чаю або іншого смачного напою смачні тонкі блиночки, використовуючи ряжанку. Виходять такі блінкі ажурними, з дірочками. Крім ряжанки для замісу тіста візьмемо борошно, курячі яйця, цукровий пісок, сіль, соду. А ще нам потрібно окріп. Подробиці в рецепті.

Покроковий рецепт

Засипаємо в плашку, підходящу для замісу тіста, цукровий пісок і сіль. Туди ж розбиваємо курячі яйця. Беремо віночок (а ще краще – міксер), щоб введені інгредієнти відразу збити.

В солодку суміш, що у нас вийшла, переливаємо кімнатної температури ряжанку і кидаємо трохи соди.

Перемішуємо продукти в дощечці.


Заздалегідь для замісу млинцевого тесту просіваємо борошно пшеничне, а потім її засипаємо в плашку, відразу вмішуючи в суміш. Тісто на виході повинно вийти однорідним і не містити грудочок.

У тісто, що у нас вийшло, тепер вливаємо тонким струмком кип’ячену воду, відразу перемішуючи тісто.


Залишилося тільки додати в млинцеве тісто на ряжанці маслечка і, перемішавши, можна приступати до випічки млинцем звичайним способом.

З кожної сторони блінок тримаємо на сковороді по хвилинці.

Пригощайтеся все на здоров’я!