Млинці – смачна домашня випічка, приготовлена на сковороді. Наше кулінарне пропозиція – це млинці, тісто для яких замішують на ряжанці з додаванням окропу.
Інгредієнти
Яйце – 2 шт. | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Сіль – щіпка | |
Ряжанка – 1 стакан | |
Борошно – 1 склянка | |
Окріп – 1 стакан | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки | |
Сода – 1 щіпка |
Приготуємо для домашніх посиденьок за чашкою чаю або іншого смачного напою смачні тонкі блиночки, використовуючи ряжанку. Виходять такі блінкі ажурними, з дірочками. Крім ряжанки для замісу тіста візьмемо борошно, курячі яйця, цукровий пісок, сіль, соду. А ще нам потрібно окріп. Подробиці в рецепті.
Покроковий рецепт
Засипаємо в плашку, підходящу для замісу тіста, цукровий пісок і сіль. Туди ж розбиваємо курячі яйця. Беремо віночок (а ще краще – міксер), щоб введені інгредієнти відразу збити.
В солодку суміш, що у нас вийшла, переливаємо кімнатної температури ряжанку і кидаємо трохи соди.
Перемішуємо продукти в дощечці.
Заздалегідь для замісу млинцевого тесту просіваємо борошно пшеничне, а потім її засипаємо в плашку, відразу вмішуючи в суміш. Тісто на виході повинно вийти однорідним і не містити грудочок.
У тісто, що у нас вийшло, тепер вливаємо тонким струмком кип’ячену воду, відразу перемішуючи тісто.
Залишилося тільки додати в млинцеве тісто на ряжанці маслечка і, перемішавши, можна приступати до випічки млинцем звичайним способом.
З кожної сторони блінок тримаємо на сковороді по хвилинці.
Пригощайтеся все на здоров’я!