Пропонуємо до реалізації простий рецепт смаження домашніх млинців. Основний інгредієнт для замісу млинцевого тесту – це питний йогурт.

Інгредієнти
| Йогурт питний — 1 стакан | |
| Яйце — 1 шт. | |
| Цукор — 2 ст. л. | |
| Сіль — 1 щіпка | |
| Борошно — 1 склянка | |
| Сода — 0,25 ч. л. | |
| Окріп — 1 стакан | |
| Масло рослинне — 2 ст. л. |
Принцип замішування млинцевого тесту, можна сказати, однаковий. Для такого тесту потрібно, як правило, борошно, яйця, спеції і яка-небудь рідина. У нашому рецепті ми використовували питний йогурт. Познайомтеся з рецептурою і зробіть такі млинці і ви. Вашим домочадцям обов’язково сподобається така смачна випічка на сковороді.
Покроковий рецепт

Питний йогурт переливаємо в підходящу для замісу млинцевого тесту ємність. Відразу розбиваємо в йогурт одне куряче яйце. Засипаємо цукровий пісок і щіпку солі.

Використовуючи віночок або міксер, інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна суміш з пінною шапкою.

У суміш, що у нас вийшла, просіваємо все заявлене кількість борошна.

Інгредієнти перемішуємо. В результаті у нас вийшло густе тісто, нагадує сметану.

У склянку наливаємо окріп, кидаємо в нього трохи харчової соди, швидко перемішуємо. Окріп з содою вливаємо в густе тісто, відразу вимішуємо. В вийшло млинцеве тісто додаємо олію і ще раз перемішуємо. Тісто для млинців на йогурті готово.

Приступаємо до смаження млинців на йогурті звичайним способом, розігрів оптимально сковороду і змастивши її один раз жиром.

Пригощайтесь на здоров’я!