Тонкі млинці на йогурті

Тонкі млинці на йогурті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропонуємо до реалізації простий рецепт смаження домашніх млинців. Основний інгредієнт для замісу млинцевого тесту – це питний йогурт.

Інгредієнти

Йогурт питний – 1 стакан
Яйце – 1 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 щіпка
Борошно – 1 склянка
Сода – 0,25 ч. л.
Окріп – 1 стакан
Масло рослинне – 2 ст. л.

Як приготувати Тонкі млинці на йогурті

Принцип замішування млинцевого тесту, можна сказати, однаковий. Для такого тесту потрібно, як правило, борошно, яйця, спеції і яка-небудь рідина. У нашому рецепті ми використовували питний йогурт. Познайомтеся з рецептурою і зробіть такі млинці і ви. Вашим домочадцям обов’язково сподобається така смачна випічка на сковороді.

Покроковий рецепт

Питний йогурт переливаємо в підходящу для замісу млинцевого тесту ємність. Відразу розбиваємо в йогурт одне куряче яйце. Засипаємо цукровий пісок і щіпку солі.

Використовуючи віночок або міксер, інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна суміш з пінною шапкою.

У суміш, що у нас вийшла, просіваємо все заявлене кількість борошна.

Інгредієнти перемішуємо. В результаті у нас вийшло густе тісто, нагадує сметану.

У склянку наливаємо окріп, кидаємо в нього трохи харчової соди, швидко перемішуємо. Окріп з содою вливаємо в густе тісто, відразу вимішуємо. В вийшло млинцеве тісто додаємо олію і ще раз перемішуємо. Тісто для млинців на йогурті готово.

Приступаємо до смаження млинців на йогурті звичайним способом, розігрів оптимально сковороду і змастивши її один раз жиром.

Пригощайтесь на здоров’я!