Неймовірно простий рецепт тонких млинців, підходять для будь-якої начинки.
Інгредієнти
яйце – 1 штука | |
цукор – 30 грам Кількість можна змінювати. Якщо хочете не солодку начинку, цукор можна не додавати. | |
молоко – 200 мілілітрів | |
борошно – 180 грам | |
вершкове масло – 25 грам | |
сіль – щіпка | |
рослинне масло – 1\2 чайної ложки Для змазування сковороди. | |
ванільний цукор – 1 пакетик Необов’язковий інгредієнт. |
Дуже давно я шукала для себе рецепт ідеальних млинців. За моїми критеріями вони повинні були бути дуже тонкі, ніжні, злегка вологі, але з хрусткими краями, і щоб приготування не забирало багато часу, а інгредієнти були доступними. Випробувавши безліч готових рецептів і зрозумівши, що результат виходить не таким, який мені потрібен, я вирішила почати експериментувати і одного разу мені все-таки вдалося підібрати інгредієнти так, щоб вийшли саме такі млинці. Власне цим рецептом я і хочу з вами поділитися.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі інгредієнти і поставимо вершкове масло топитися в мікрохвильовку або можна скористатися водяний лазнею.
Далі необхідно змішати яйце і цукор.
Потім вливаємо молоко і просіваємо борошно порціями, ретельно збиваємо, щоб не утворювалися грудочки.
Додаємо вершкове масло, інші сухі інгредієнти і перемішуємо.
Тісто досить рідке, яке і потрібно для тонких млинців.
Рослинна олія використовуємо для змазування сковороди (використовуйте антипригарну сковороду і мінімум масла), розігріваємо і виливаємо тісто на дно сковороди.
Через 1\2-1 хвилину, коли краю починають міняти колір, перевертаємо.
Робимо так з усім тестом і потім укладаємо начинку. Це може бути шоколад, згущене молоко і банан, а може і сир або ікра, тут вільно орієнтуйтеся на свій смак. Я ж використовувала сир, змішаний з варенням і для прикраси – шоколад.