Єврейська шакшука з томатом, перцю з яйцем

Єврейська шакшука з томатом, перцю з яйцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Єврейська шакшука – шикарне і бюджетне блюдо з яйцями і овочами для ситного і смачного сніданку! Ідеальна підливка до будь-яких м’ясних закусок і страв з коренеплодів.

Інгредієнти

Томатний сік – 100 мл
Томати – 100 г
Перці болгарські – 150 г
Цибуля – 2 шт.
Яйця – 1 шт.
Спеції – за смаком

Як приготувати Єврейська шакшука з томатом, перцю з яйцем

Шакшука – це традиційного єврейське блюдо, яке часто подають на сніданок. Така ситна закуска неймовірно ситна, смачна та поживна. Вона багата клітковиною, білками і складними вуглеводами. Це ідеальний варіант для будь-якого прийому їжі – від сніданку до вечері. Рекомендується втирати в шакшуку багато яєць – так не тільки смачніше, але і поживніший. Перевагою закуски є мінімальний набір продуктів і їх бюджетність і доступність. Є шакшуку варто виключно гарячої – з вогню та з жару!

Покроковий рецепт

Перш, ніж взятися за приготування, варто очистити, вимити й подрібнити всі овочі. Подрібнити цибулю на великі півкільця. Обсмажити овочеві скибочки на нерафінованій рослинній олії.

Всипати дрібно нарізані болгарські перці і помідори. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі.

Влити томатний сік і довести ароматну закуску до смаку.

Готувати підливу до бажаної густоти, вбити яйця і готувати полугустого жовтка під кришкою.

Єврейська шакшука готова!

Подавати смачне і ароматне блюдо рекомендується з сирною нарізкою і шматочками лаваша або чорного хліба. Хлібобулочні вироби можна занурювати в підливку або яєчний жовток. Приємного апетиту!