Заправка для борщу це відмінний спосіб заготівлі овочів на зиму. Цю заправку можна використовувати для приготування гарячих перших страв, а також вживати в холодному вигляді.
Інгредієнти
капусти – 1,5 кг | |
буряків – 1,0 кг | |
моркви – 0,5 кг | |
цибулі ріпки – 0,5 кг | |
помідори – 0,5 кг | |
петрушки або ін. зелень (кріп, селера) – 0,3 кг | |
масло (пісне) – 1 склянка | |
оцту 9% – 1 стакан | |
солі кам’яної – 3 ст. ложки | |
цукрового піску – 3 ст. ложки |
Підготувати стерильні банки об’ємом 0,5-0,7 л. Помити, почистити і зважити овочі згідно з рецептом.
Покроковий рецепт
Приступимо до приготування борщу на зиму.
Капусту нашаткувати.
Моркву і буряк потерти на крупній тертці.
Цибулю і томати порізати кубиками.
Покласти овочі в алюмінієву каструлю і добре перемішайте.
Додати сіль, цукровий пісок, олію і оцет.
Поставити каструлю на вогонь і дочекатися закипання, постійно помішуючи інгредієнти. Овочева суміш дасть сік.
Додати петрушку. Варити борщ 20 хвилин.
Наприкінці варіння зменшити плиту до мінімальної температури. Розкласти гарячу масу для борщана зиму в банки і закатати.
Гарячі банки з заготівлею перевернути шийкою вниз.
Загорнути банки в ковдру або старий пуховик, залишити на 30-35 годин, до повного охолодження.
Заготівля для борщу на зиму готова до вживання відразу після варіння. Дуже зручно і швидко. Заготовку для борщу можна зберігати в підвалі, холодному шафі, теплом балконі або холодильнику. Готову “заготовку на зиму” додайте в будь-м’ясний бульйон і суп готовий.