Баклажани в горщиках, по-грецьки

Баклажани, попередньо обсмажені, а потім запечені в горщиках в томатному соусі з сиром.

Інгредієнти

баклажан — 3
борошно — 1 столова ложки
масло — 7 столових ложок
Для соусу:
помідори — 5-6
часник — 5-6 зубчиків
борошно — 1 їдальня ложка
цукор — 1/4 чайної ложки
сіль — за смаком

Як приготувати Баклажани в горщиках, по-грецьки

Продукти: 3 баклажани, 1 столові ложки борошна, 7 столові ложки олії.
Для соусу: 5-6 помідорів, 5-6 зубчиків часнику, 1 їдальня ложка борошна, 1/4 чайної ложки цукру, сіль за смаком.

Покроковий рецепт

Чисті баклажани розріжте уздовж так, щоб вийшли однакові четвертинки, а потім кожен з шматочків розріжте навпіл, бланшируйте в окропі, відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.

Коли вода стече, то кожен шматочок обваляйте в борошно і покладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте з двох сторін. Готові овочі викладіть в порційні горщики, залийте гарячим соусом, поставте в попередньо розігріту духовку і запікайте 30-35 хвилин.

Тепер приготуємо соус.
Добре моєму помідори і на кілька хвилин опускають в окріп. Після цього знімаємо шкірку, видаляємо насіння і м’якоть, яка у нас залишилася після всіх маніпуляцій, дрібно ріжемо. Чистимо часник і трьом на самій маленькій тертці.

Беремо ту сковороду, в якій смажилися баклажани і переливаємо з неї масло в іншу. Нагріваємо і опускаємо спочатку часник, потім помідори.

Додаємо борошно, цукор і сіль.
Перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса, трохи обсмажуємо і отриманим соусом заливаємо баклажани. Присипаємо сиром і ще раз запікаємо в духовці, хвилин 5-10. Подаємо до столу.

Дивіться також:  Спаржева квасоля з сиром під сметанно-горіховим соусом