Дріжджові млинці на пиві з абрикосами

Пишні оладки на пиві з абрикосами – відмінний варіант використовувати недопите пиво, а також смачний сніданок на довгоочікуваних вихідних до чаю або кави. Ну а діткам до молока!

Інгредієнти

Пиво світле — 0,5 л
Борошно — 0,5 кг (це початковий варіант за рецептом з інтернету)
Яйця — 4 шт.
Цукор — 200 г
Дріжджі сухі — 10 г
Масло рослинне — 100 мл
Абрикоси — 0,5 кг (ті, що не використовуєте — з’їсте)

Як приготувати Дріжджові млинці на пиві з абрикосами

Не розрахували ми якось з чоловіком пиво під футбол, і залишилася у нас зайва одна баночка. До наступного футболу було ще довго, і я вирішила, щоб пиво не застоювалася спекти на ньому оладки.

Рецепт знайшла в інтернеті, робила з нього. Але відразу зрозуміла, що з таким тестом оладки навряд чи вийде – занадто рідке вийшло. Але в рецепті оладки були у вигляді кексів, ну я вирішила – так і бути – спробую спекти кекси для проби. Налила шість формочок і поставила в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Сумнівалася, що щось вийде. Ну а тим часом з тіста, що залишилося, я вирішила все-таки зробити оладки. Тому додала до початкового рецептом ще 200 грам борошна. І приступила до смаження оладок.

Покроковий рецепт

1. Підготуйте абрикоси – промийте під водою і розріжте на половинки.

2. Змішати в глибокій каструлі борошно, цукор і дріжджі.

3. Вбити чотири яйця і налити рослинне масло. Добре перемішати міксером. Тісто виходить дуже щільне, тому заважати настільки, наскільки дозволяє потужність міксера.

4. Додасть пиво в тісто. Я пиво трохи нагріла, щоб дріжджі краще почали діяти. Поставити тісто на расстойку десь на півгодини.

Дивіться також:  Овсяноблин з сиром і бананом

5. Перший варіант тесту у мене був з 0,5 кг борошна – це тісто налити у формочки для кексів і спекти в духовці.

6. Другий варіант (коли додала 200 р. борошна)– на оладки — смажити на розігрітій сковороді. Спочатку налити трохи тіста, потім покласти по дві половинки абрикос на кожну оладью і зверху закрити абрикоси тестом. Інакше, коли перевернути оладки, абрикоси будуть пригорати. Смажити до готовності. Я оладки завжди накриваю кришкою при смаженні – тоді видно, якщо верхня сторона вже здається трошки пропеченою – перевертаю і вже на другій стороні тримаю зовсім небагато.

7. Ось такі вийшли кекси.

8. А ось такі оладки.