Шоколадний торт Солодка ковбаска з горіхами

А-ля «солодка шоколадна ковбаска» тільки у вигляді красивого тортика, який не соромно подати до будь-якого свята!

Інгредієнти

Печиво — 3 пакети (по 120 грам кожна)
Для шоколадного соусу
Цукор — 1 чашка
Какао-порошок — 1/2 склянки
Вода — 1/2 склянки
Масло несолоне — 2/3 склянки
Кава — 1/2 чайної ложки
Ванільна есенція — 1 чайна ложка
Для крему-ганаша
Вершки жирні — 1 / 2 склянки
Нарізаний шоколад — 100 грам
Для прикраси
Шоколадними цукерками, шоколадною стружкою, рубленими смаженими горішками — на розсуд

Як приготувати Шоколадний торт «Солодка ковбаска» з горіхами

Сьогодні я ділюся рецептом шоколадного торта без запікання. Я б назвала його «Солодка ковбаска» (так як основа рецепти саме «Солодка шоколадна ковбаска»), але це ж тортик.

Десерт м’який, шоколадний з вершковим смаком. Більш того, це простий і дійсно швидкий процес приготування. Такий шоколадний торт легко приготує навіть дитина!

Покроковий рецепт

Взяти цукор в миску. Додати какао-порошок, кава і воду до нього. Добре перемішати, поки весь цукор повністю не розчиниться. Зберігайте цю суміш на слабкому вогні і додайте масло.

Довести до кипіння на середньому вогні, щоб соус загус. Час приготування на цьому етапі становить приблизно 4-5 хвилин. Перемішувати час від часу. Потім додати ванільну есенцію. Зняти з вогню і дати йому охолонути протягом 15 хвилин.

Поки соус остигає, перейдемо до наступного етапу .
Одну пачку печива подрібнити в мисці за допомогою качалки на великі шматочки. Інше печиво подрібнити в блендері до стану крихти. Змішати всі печиво. Додати шоколадний соус. Акуратно перемішати.

Змастіть підстава форми та внутрішні краї маслом. Вилийте приготовлену шоколадну суміш з печива, приготовлену раніше. Розподіліть, вирівняйте і трохи утрамбуйте за допомогою шпателя. Приберіть пиріг в холодильник. Стояти він повинен не менше години. До того часу, коли суміш застигне в холодильнику.

Дивіться також:  Домашня шоколадна ковбаска з печива

Приготуємо крем – ганаш для покриття пирога (торта). Розігрійте вершки на сковороді. Коли вони от-от закиплять, вимкніть вогонь. Додайте нарізаний шматками шоколад і зачекайте 2 хвилини. Потім акуратно перемішайте, поки весь шоколад повністю не розчиниться в вершках. Дайте охолонути протягом 10-15 хвилин. Крем-ганаш готовий!

Дістаньте форму з тортом з холодильника і вилийте шоколадний ганаш зверху (1/2 частина ганаша відкладіть, приберіть поки в холодильник). Приберіть торт знову в холодильник на 4-5 годин, поки все не затвердіє.

Після того, як суміш повністю застигне, вийміть форму для випічки з холодильника і обережно зніміть бічні стінки (якщо знімна) або вийміть торт. Розтопіть на водяній бані відкладений раніше крем-ганаш і змажте боковинки торта. Прикрасьте шоколадний торт «Солодка ковбаска» на свій розсуд: шоколадними цукерками, шоколадною стружкою, рубленими смаженими горішками…). Подавайте до столу. Приємного апетиту!