Картопля по-міністерськи

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Це блюдо розраховане на хороший і щільний вечеря. Картопля виходить дуже смачним і ситним. За кількістю порцій вистачить на велику сім’ю.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
картопля — 2 кг
цибуля — 1 шт.
велика цибулина
куряче філе — 300 гр
Підійде куряча гомілка, курячі ніжки або стегна
твердий сир — 100 гр
сіль, перець, приправа — за смаком

Як приготувати Картоплю по-міністерськи

Якщо ви хочете смачно поїсту вдома, а щоб рецепт був ресторанний, то запіканка «Картопля по-міністерськи» в духовці це саме те блюдо!

Покроковий рецепт

1

Для початку підготуєте всі продукти, які потрібні для приготування цієї страви. Тобто, начистіть картоплю, порізати м’ясо, почистіть цибулину (якщо цибуля маленький, то використовуйте 2-3 штук).

2



Далі обсмажте м’ясо на сковорідці (з м’яса підійде куряча гомілка, курячі ніжки або стегна). Додайте порізаний півкільцями цибулю і посипте спеціями. Обсмажте протягом 5 хвилин, далі додайте трохи води, закрийте кришкою і протушкувати ще 3-5 хвилин. Таким чином м’ясо вийде соковите, а цибуля не буде гірчити.

3

Поки гаситься м’ясо поріжте картоплю скибочками, викладіть у велику миску, посоліть і добре перемішайте, щоб сіль рівномірно розподілилася і весь картопля була посолен.

4

Потріть сир на великій тертці. М’ясо викладіть на деко, рівномірно розподіливши. Далі, зверху м’ясо викладіть картоплю, і потім посипте весь картоплю тертим сиром.

5

Наше запечена картопля готова до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гарнір з брюссельської капусти «Свіжість»