Соковиті котлети з свинячого фаршу

Що може бути смачніше ніжних, соковитих, домашніх котлеток для святкового або повсякденного вечері. Рецепт приготування цієї страви є в кожної господині, і готують його по-різному.

Інгредієнти

фарш свинячий — 800 гр.
цибуля ріпчаста — 150 гр.
хліб білий — 3-4 шматочки
молоко — 150 гр.
яйце — 1 шт.
спеції — за смаком

Як приготувати Соковиті котлети з свинячого фаршу

Домашні котлетки є прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Сьогодні розповім Вам свій найпростіший рецепт приготування домашніх котлет. Завдяки деяким хитрощам страва вийде дуже ніжним і соковитим. Для приготування домашніх котлет ми використовуємо свіжо приготований фарш з жирної свинини, цибуля ріпчаста, хліб білий, яйце, молоко, спеції.

Покроковий рецепт

Для початку приготуємо фарш. Я завжди використовую жирну свинину (ошийок, лопатку), якщо є прожилки, їх обов’язково видаляємо. Нарізаємо м’ясо невеликими кубиками і прокручуємо через м’ясорубку.

Нарізаємо невеликими шматочками білий хліб і заливаємо його молоком. Тим часом очистимо від шкірки і помиємо під проточною водою ріпчасту цибулю, розрізаємо на 4 частини.

Разом з м’ясом прокручуємо на м’ясорубці розмочений білий хліб і ріпчасту цибулю. Завдяки цим інгредієнтів наші котлетки будуть дуже соковитими і ніжними. Перемішуємо наш вийшла фарш. Додаємо яйце, сіль, мелений чорний перець за смаком і добре перемішуємо фарш.

Далі підготуємо панірування. Для цього беремо звичайну муку і змішуємо її з панірувальними сухарями в пропорції 50/50. Робимо котлетки довільної форми і обвалюємо в паніровці, завдяки якій при смаженні утворюється золотава скоринка зверху, а всередині залишається соковите м’ясо свинини.


На розігріту сковорідку наливаємо рослинне масло з додаванням вершкового. Починаємо обсмажувати наші котлети приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до готовності. Наше ніжне і соковите блюдо готове. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Голубці у томатному соусі