Стейки телятини, тушковані з грибами у вині

Чудове ніжне м’ясо, тушковане в вині з грибами

Інгредієнти

телячі стейки (*молода яловичина) — 8 шт.
сіль — ~1 чайна ложка
мелений чорний перець — ~1 чайна ложка
несолоне вершкове масло — 4 столові ложки
оливкова олія — 2 столові ложки
цибулю-шалот — 1 велика дрібно нарізаний
часник — 2 зубчики подрібнений, тертий
асорті грибів — 100 г
напівсолодкого Марсала (вино) — чашка
свіжий розмарин — 1 гілочка
бульйон — 3/4 чашки

Як приготувати Стейки телятини, тушковані з грибами у вині

Це класичне італійсько-американська страва є яскравим прикладом універсального приготування – тушкованого м’яса у вині. М’ясо можна використовувати: телятину, молоду яловичину, свинину, курку. Не дивно, що ключем є марсальское вино, яке протягом століть було одним з найцінніших скарбів Сицилії. Це кріплене вино – як португальський порт або херес Іспанії – і може бути солодким, який використовується для приготування їжі, або сухим.

Покроковий рецепт

Посипте телятину 3/4 чайної ложкою солі і перцю (або за смаком).

У великій, важкій сковороді розтопіть 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку вершкового масла на середньому вогні. Додайте 4 шматка м’яса з телятини і смажте до золотисто-коричневого кольору, близько 1,5 хвилини з кожного боку. Використовуючи щипці, зніміть телятину на тарілку.

Додайте ще одну столову ложку оливкової олії і столову ложку вершкового масла на сковороду і приготуйте залишилися 4 м’ясних стека. Відкладіть м’ясо в бік.

У тій же сковороді розтопіть ще 1 столову ложку вершкового масла, потім додати цибулю-шалот і часник і обсмажте до ароматності, близько 30 секунд.

Додайте гриби, 1/2 чайної ложки солі і 1 / 4 чайної ложки перцю і смажте до тих пір, поки гриби не стануть м’якими і соки не випаруються, близько 3 хвилин.

Дивіться також:  Шаурма в тартільї з мясом і овочами

Додайте марсалу (міцне десертне вино) і гілочку розмарину і тушкуйте на повільному вогні до тих пір, поки марсала не зменшиться наполовину, приблизно на 2 хвилини. Додайте бульйон і тушкуйте , поки він не зменшиться наполовину, приблизно на 4 хвилини.

Працюючи партіями, поверніть телятину в сковороду і готуйте тільки до тих пір, поки вона не прогріється. Відмовтеся від гілочки розмарину і додайте решту 1 столову ложку масла в соус. Приправити соус великою кількістю солі і перцю за смаком.

Використовуючи щипці, перенесіть телятину на тарілки. Покладіть соус на телятину і подавайте до столу.
* При купівлі телятини переконайтеся, що вона кремово-біла або світло-рожева, тому що у неї найніжніше м’ясо.