Куряче філе зі стручковою квасолею в сметанному соусі

Курка, стручкова квасоля, густий вершковий соус і вабливий аромат італійських трав — відмінне доповнення до будь-пасти!

Інгредієнти

Куряче філе — 2 шт
Цибуля-ріпка — 1 шт
Морква — 1 шт
Квасоля стручкова — 300-400 г
Борошно — 1 ст. л
Сметана — 250 г
Сіль, перець — за смаком
Орегано, чебрець — за смаком
Оливкова олія — 1 ст. л

Як приготувати Куряче філе зі стручковою квасолею в сметанному соусі

Це блюдо в моїй родині готується досить часто, так як його люблять усі без винятку воно не займає багато часу. Найкращим гарніром тут, безумовно, макарони….пенне або ж спагетті.

Покроковий рецепт

Куряче філе миємо, ріжемо на довгасті шматочки шириною 1 см і довжиною 3-5 див Складаємо все в тарілку, додаємо туди сіль, перець, сухі трави, трохи оливкової олії і відставляємо в сторону. Оливкова олія можна замінити на рослинне, а можна і взагалі його не додавати, але з ним м’ясо виходить ароматніший і соковитою.

Поки маринується філе готуємо овочі: цибулю ріжемо досить великими кубиками, брусочками моркву. Відправляємо все пассероваться на слабкому вогні до готовності овочів.

Цибулю з морквою перекладаємо на тарілку. До філе додаємо столову ложку борошна, все перемішуємо і обсмажуємо на сковороді близько 5-8 хвилин.

Тепер відправляємо до курки заморожену стручкову квасолю, пасеровані моркву з цибулею і сметану, все перемішуємо і трохи солимо. Тушкуємо під кришкою на малому вогні близько 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності трохи присипаємо наше блюдо орегано, чебрецем.

У процесі готування обов’язково слідкуємо за стучковой квасолею, у мене вона була досить велика і тверда. Якщо ж стручки квасолі молоді, то часу на їх приготування піде менше. Готову квасолю має зовсім злегка похрустывать і тримати форму.

Дивіться також:  Паста фарфалле з горошком і курячим філе

Ось таке барвисте блюдо у нас вийшло! На гарнір добре підійдуть макарони або рис.
Всім приємного апетиту!