Салат «Цезар» по-домашньому

Час приготування: 45 хвилин

Салат «Цезар» по — домашньому — простий рецепт з соковитою куркою, яйцем і грінками. Відмінний варіант для правильного вечері.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Куряча грудка — 1 шт
Яйце куряче — 2 шт
Листя салату — 1 упаковка
1 цілий кущик в горщику
Сухарики пшеничні — 0,5 упаковки
Помідори черрі — 250 гр
Листи для смаження — 2 шт
Сир — 100 гр
Для соусу:сметана 10% — 100 гр
Оливкова масло — 10 мл
Часник — 1 шт
Лимонний сік — 10 мл
Сир — щіпка
Чорний перець — за смаком
Гірчиця — 1/2 чайної ложки

Як приготувати Салат «Цезар» по-домашньому

Впевнена, ви часто пробуєте салат «Цезар» в кафе або ресторанах. Повірте, вдома можна приготувати не менш смачний салатик і порадувати своїх рідних. Це блюдо досить просте у приготуванні, інгредієнти доступні для всіх. А я яскравий вигляд і смак салату дозволяє подавати його як до вечері в колі сім’ї, так і на святковий стіл.

Покроковий рецепт

1





Підготовка інгредієнтів для салату: вимити і висушити листя салату, помідори, яйце відварити круто. Сир натерти на дрібній тертці. У салат «Цезар» рекомендують додавати сир «Пармезан», в цьому рецепті використаний сир «Гауда». Вимити курячу грудку нарізати пластинами приблизно 2 см завтовшки і відбити кухонним молотком. Обсмажити в листах для смаження без додавання олії по 5-7 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Приготовлені таким способом грудки виходять ніжними і соковитими.

2



Нарізати обсмажене філе кубиками 1х1 см, листя салату не дрібно, помідори черрі на дві половини, змішати інгредієнти разом.

3



Підготовка соусу для салату: змішати сметану, гірчицю, лимонний сік, щіпку сиру, видавити зубчик часнику, додати перець. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, сметану можна замінити на нежирний йогурт. Салат вийде ще більш дієтичним і легким.

4

Готуємо страву для подачі. Викладаємо грудку, листя салату і помідори черрі, додаємо сухарики. Навмисно додаємо сухарики в кінці, щоб вони не розм’якшилися, додаємо соус, зверху прикрашаємо тертим сиром і яйцем. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з консервованим тунцем і рисом