Сирний суп з сушеними грибами

Час приготування: 1 год 30 хв.

За бажанням і для додання ситності, можна додати пшоно або вермішель.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Картопля — 4-5 шт.
цибуля — 1 шт.
морква — 1 шт.
гриби сушені білі, можна замінити будь-якими, на Ваш смак — 70-100гр.
сирок плавлений — 2 пачки
Сіль, перець, лавровий лист — за смаком
зелень — для подачі
масло — будь-для пасерування
часник — 3-4 зубчики

Як приготувати Сирний суп з сушеними грибами

Дуже швидко і легко готується. Як альтернатива лісових грибів, можна використовувати і печериці та гливи, що скоротить удвічі часу на готування, т. к. не потрібно попереднього замочування.

Покроковий рецепт

1

Гриби, у моєму випадку сушені білі, промиваємо і заливаємо холодною водою на 1 годину

2


Чистимо, ріжемо картоплю і відправляємо в каструлю варитися. Каструлю брала на 3.5-4 літра, води трохи більше половини.

3

Ріжемо цибулю, моркву і часник тремо на дрібній тертці

4

Натираємо плавлений сирок

5

Розігріваємо сковорідку з маслом, я використовую кокосове, можна будь-яке у Вас є і відправляємо морква цибуля і часник пассероваться

6


Гриби ріжемо й додаємо до овочів в сковорідку. ВАЖЛИВО, якщо замочували сушені гриби, не зливайте воду, вона нам ще знадобиться!

7

Додаємо через 2-3 хвилини в сковорідку воду від грибів.

8



Після того, як наша зажарка почала кипіти, висипаємо сир і вимішуємо до розчинення.

9


В цей час наш картоплю вже полуготов, відправляємо наші овочі зі сковороди в каструлю.
Додаємо спеції за смаком, вимішуємо і доготавливаем на невеликому вогні до готовності картоплі. Це займе хвилин 10.
За бажанням для ситності, як писала вище, додаєте пшоно пару ложок, або вермішель. Я не використовую.

10


Подаємо на стіл присипавши улюбленої зеленню: кріп, петрушка або цибулю.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Жульєн з ніжним філе з курячої грудки