Суп з цибулі-порею і картоплі з смаженою фундуком

Немає нічого смачнішого, ніж велика ситна тарілка ароматного овочевого супу під час святкової вечері

Інгредієнти

оливкової олії — 3 столові ложки
цибулі-порею, тільки білі і світло-зелені частини, грубо нарізані — 4
часник — 2 зубчики
картопля — кілька бульб
овочевого бульйону — 1,5 л
лаврових листа — 2
свіжого чебрецю — 1 гілочка
свіжого розмарину — 1 гілочка
лісових горіхів, очищених — 200г
солі — 1 чайна ложка
меленого білого перцю — за смаком
сметани — за бажанням

Як приготувати Суп з цибулі-порею і картоплі з смаженою фундуком

Суп з цибулі-порею і картоплі – це таке класичне блюдо, яке важко перемогти, і стане відмінним початком для ваших вечірок! Ця версія також зручно веганські, без глютену і без молочних продуктів!

Покроковий рецепт

Нагріти оливкове масло у великій каструлі, потім додати цибулю-порей, часник і картоплю і обсмажити, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин.

Додати лавровий лист, чебрець і розмарин і приправити сіллю і білим перцем. Накрити кришкою.

Доведіть до слабкого кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть з напіввідкритою кришкою ще 20 хвилин, або поки овочі не стануть м’якими і готовими.

Тим часом, нагрійте неглибоку сковороду і обсмажте лісові горіхи протягом приблизно 3-5 хвилин, поки вони не підрум’яняться, потім поріжте навпіл і відкладіть до готовності до подачі.

Вийміть лавровий лист, гілочки розмарину і чебрецю, жменя цибулі-порею і картоплю (жменю відкладіть для подачі). Додайте приправу за смаком, додайте сметану (якщо використовуєте).

Потім подрібніть суп з допомогою ручного заглибного блендера до однорідного стану.

Потім подрібніть суп з допомогою ручного заглибного блендера до однорідного стану.
Якщо суп занадто рідкий, варіть на повільному вогні, поки суп не загусне, якщо суп занадто густий, просто додайте трохи бульйону.

Дивіться також:  Суп з молодою картоплею і соковитими фрикадельками

Розлийте суп по тарілочках. Потім наріжте дрібно цибулю-порей та картоплю. У кожну тарілочку додайте нарізану цибулю-порей, 3-4 кубики картоплі, фундук і прикрасьте додатково листя розмарину і чебрецю. Приправити білим перцем і подавати до столу.