Французький цибульний суп з грінками і сиром

Цей суп безсумнівно сподобається любителям сиру! А з хрусткою грінкою він стає ще пахучіше і смачніше. Смачний, дешевий і нескладний у приготуванні.

Інгредієнти

Вода — 3 л
Куряча грудка — 1 шт.
Картопля — 4-5 шт.
Морква — 1 шт.
Ріпчаста цибуля — 2-3 головки
Рослинне масло — для обсмажування грінок
Вершкове масло — для пасерування цибулі
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Зелень — за смаком
Білий хліб — кілька шматочків
Сир — жменю тертого

Як приготувати Французький цибулевий суп з грінками і сиром

Цей суп безсумнівно сподобається любителям сиру! А з хрусткою грінкою він стає ще пахучіше і смачніше. Смачний, дешевий і нескладний у приготуванні.

Покроковий рецепт

Зварити бульйон на курячій грудці. Грудку витягнути, залишити остуджуватися. Картоплю почистити і порізати на шматочки середнього розміру. Закинути в бульйон і варити 15-20 хвилин на повільному вогні (до готовності).

Натерти на дрібній тертці моркву почистити, порізати цибулю.

Аромат супу дає пасеровану цибулю, тому його обов’язково потрібно обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до прозорості. Потім туди ж закинути моркву. Смажити до золотистого кольору.

М’ясо очистити від кісточки та шкіри. Розірвати на шматочки.

Шматочки хліба підсушити — обсмажити на олії з обох сторін.

Натерти сир на тертці.

Як тільки картопля «дійде» до готовності закинути в каструлю м’ясо і засмажку (саме вона дасть супу сонячний колір). Посолити. Заправити спеціями. Варити ще 3-5 хвилин.

Перед подачею суп розлити по тарілках. На середину укласти гренку.

І зверху на гренку класти жменю сиру (т. к. суп гарячий сир швидко розтане). Прикрасити зеленню.
Якщо у Вас суп холодний, просто розігрійте його в мікрохвильовці вже з грінкою і сиром.
Пригощайтеся!

Дивіться також:  Суп з фрикадельками по-турецьки