Пряна чечевичная юшка з мигдалевими пластівцями і імбиром

Смачна і красива чечевичная юшка.

Інгредієнти

зелена сочевиця – 230 г
бульйон курячий – 820 мл
кінза свіжа зелень – один невеликий пучок
мигдальні пластівці – одна жменя
морква середнього розміру – одна штука
приправа каррі – половина ч. ложки
соковитий цибуля ріпчаста середнього розміру – одна головка
морська сіль середнього помелу – на свій смак
імбирний корінь свіжий невеликого розміру – одна штука
мелений перець чилі – чверть ч. ложки
великий часниковий зубець – три штуки
мелений чорний перець – на смак
кминні насіння – половина
ароматне масло оливкове – півтори ст. ложки

Як приготувати Пряна чечевичная юшка з мигдалевими пластівцями і імбиром

Для приготування такої юшки з сочевиці рекомендується який-небудь м’ясний бульйон, в цьому випадку блюдо вийде ще більш ситним.

Покроковий рецепт

Почистити спочатку всі овочі, ретельно промити їх, потім кубиками маленького розміру нарізати моркву, що стосується цибулі і часникових зубчиків, то їх слід дуже тонко нашаткувати.

У підготовленій важкій сковороді прогріти добре оливкова олія і в ньому протягом шести хвилин обсмажувати все подрібнені овочі.

В цей же час очищений свіжий імбирний корінь крупно натерти, потім викласти до вищеназваних овочів на сковорідку, перемішати і продовжити процес смаження на тихому вогні.

Обсмажувати овочі потрібно при періодичному помішуванні до тих пір, поки цибуля не стане прозорим, в цей час можна поступово додати всі спеції із списку, гарненько перемішати і продовжити процес готування.

У каструлю середнього розміру влити достатню кількість курячого бульйону, до стану кипіння на вогні середньої сили довести його, потім додати промиту зелену сочевицю.

На помірному вогні варити сочевицю хвилин п’ять, потім разом з соком в каструлю додати нарізані шматочки помідорів, все перемішати і продовжити процес готування. Додати обсмажені овочі з сковорідки в каструлю з юшкою, ретельно перемішати, присипати на свій смак сіллю, перелити приготовану страву в тарілки, злегка остудити. Присипати приготовану сочевичну духмяну юшку рубаною ароматною зеленню і мигдальними пластівцями, потім подавати до столу.

Дивіться також:  Вегетаріанські капусняк з грибами