Рубані котлети з курячого філе

Час приготування: 25 хвилин

Рубані котлети з курячого філе – прекрасне дієтичне блюдо. Легкі і соковиті котлети продуться до смаку кожному.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
куряче філе — 500 гр
яйце — 1 шт
борошно — 100 гр
сметана — 100 гр
сіль — за смаком
рослинне масло — для смаження

Як приготувати Січені котлети з курячого філе

Про користь м’яса курки можна говорити дуже багато і дуже довго. Його використовують як основу багатьох дієт. Корисна курка не тільки тим, хто бореться із зайвими кілограмами, але і людям, які дотримуються дієти за медичними показаннями. Особливою популярністю користується куряче філе.

Рубані котлети з курячого філе стануть чудовою прикрасою не тільки звичайного обідньої, але й святкового столу. Для того щоб їх приготувати нам потрібно не так багато інгредієнтів: куряче філе, яйце, сметана, борошно сіль. Готувати їх будемо на звичайній сковороді.

Покроковий рецепт

1

Для початку відділити філе від кістки. Можна використовувати відразу готове філе.

2

Філе наріжемо на дрібні шматочки розміром не більше 1 див. Дрібна нарізка додасть нашим котлет соковитий смак. Ще один плюс такої нарізки – збережеться оригінальний смак курячого філе. А так само не треба діставати м’ясорубку, щоб приготувати фарш, тобто час приготування скоротитися.

3

Тепер перекладаємо всі необхідні інгредієнти в одну ємність: подрібнене куряче філе, яйце, борошно, сіль, сметану. Жирність сметани можна використовувати будь-яку, на ваш розсуд, у мене 15%. Щоб зберегти ніжний смак філе, не потрібно додавати ніяких приправ, які будуть його перебивати. Котлети і без цього вийдуть смачні.

4

Добре змішуємо всі інгредієнти. Котлетна консистенція повинна вийде густе тісто. Якщо консистенція у вас занадто рідка, можете додати ще борошна, смак від цього не погіршиться. А якщо навпаки, занадто густа, тоді додаємо яйце.

5

Розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Ми не будемо формувати котлети руками, і обвалювати їх у борошні, як зазвичай. Беремо столову ложку і котлетну масу викладаємо на сковороду, як звичайні оладки. Обсмажуємо з обох боків до готовності. У котлет повинна вийде золота скоринка. Філе готується дуже швидко, при цьому, час смаження складає не більше 10 хвилин.

6

Готові котлети знімаємо зі сковороди в роздаткове блюдо, прикрашаємо за бажанням. З таким котлеткам поєднуватися буде будь-який гарнір. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Котлети з курячого філе з сиром