Сирники, які не розвалюються

Потрібно дотримуватися кількох простих правил, щоб сирники вийшли з першого разу. Це правильний і корисний сніданок для всієї родини.

Інгредієнти

сир — 250 г
цукор — 3 ст. л.
яйця — 1 шт
сметана — 1 ст. л. (якщо сир дуже сухий)
борошно — 4 ст. л. з невеликою гіркою
манна крупа — 1 ст. л.
соняшникова олія — 2 ст. л. для смаження

Як приготувати Сирники, які не розвалюються

Здавалося б, такий простий рецепт, але рідко хто готує сирники будинку стикаються з однією проблемою – вони розвалюються на сковорідці. А додати більше борошна – виходять пиріжки лише з ЗАПАХОМ сиру. Як зробити ДУЖЕ сирні сирники – в цьому рецепті.

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти.

Висипаємо сир в миску, засипаємо його цукром. Якщо сир сухуватий — дати постояти пару хвилин з цукром.

Додаємо яйце, перемішуємо. Якщо сирна маса залишається сухою (нам ще додавати борошно і манку), додаємо сметану. Насипати 2 ст. л. борошна і 1 ст. л. манки. Інша борошно залишається на подпыл. Додаємо сипучі інгредієнти для зв’язки, не переборщіть! Ми готуємо сирники, щоб відчувався сир і підсмажена кірочка, а не смажене тісто, яке тільки пахне сиром.

Тісто не повинно бути як вода. Густе, добре ліпиться. Катаємо мокрими руками кульки, приплюскиваем між долоньок, валяем в борошні (ОБОВ’ЯЗКОВО!). Інакше розваляться…


На розігріту сковороду з соняшниковою олією викладаємо сирники. Смажимо до золотистої скоринки, перевертаємо і накриваємо кришкою. Під кришкою вони дійдуть, щоб не залишилися сирими всередині.

Готові сирники подаємо зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сирники на сковороді