Тушкована капуста з картоплею

Процес приготування досить простий, тому впорається навіть початківець кулінар. Подати його можна як гарнір або як самостійне блюдо.

Інгредієнти

Картопля — 4 шт.
Капуста — 600 гр.
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Масло рослинне — 3 ст. л.
Томатна паста — 1 ст. л.
Прованський трави — 1 ч. л.
Сіль — щіпка
Перець чорний мелений — щіпка
Вода — 50 мл

Як приготувати Тушкована капуста з картоплею

Тушкована капуста з картоплею – це страва цілком собі звичайна, але є безліч його інтерпретацій. Ми приготуємо класичний рецепт без додаткових інгредієнтів, хоча можна доповнити блюдо іншими овочами або грибами, додати м’ясо або птицю. В наш рецепт пікантності внесуть спеції – прованські трави.

Покроковий рецепт

Готуємо всі складові.

Чистимо і ріжемо овочі. Моркву можна потерти на крупній тертці або порізати соломкою, форма нарізки цибулі може бути будь-як середні кубики так і невеликі півкола, капусту тонко нашаткувати і злегка пом’яти руками, картоплю нарізати кубиками.

Обсмажуємо на сковороді з додаванням олії цибулю і моркву до м’якості.

Далі відправляємо туди ж капусту, перемішуємо і накривши кришкою тушкуємо близько 20 хв

По закінченні цього часу додаємо картоплю і 50 мл води. Продовжуємо тушкувати на маленькому вогні до готовності картоплі.

За кілька хвилин до закінчення приготування додамо 1 ст. л. томатної пасти, чорний перець і приправи, перемішати і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин.

Вимикаємо плиту газову, ще раз перемішуємо все і наше блюдо готове до подачі!

Дивіться також:  Гуляш з курячої печінки з картопляним пюре