Гороховий суп з печерицями

Гороховий суп з грибами відмінно підійде для людей, які дотримуються здорового способу життя

Інгредієнти

Горох — 6 столових ложок
Гриби шампіньйони — 250 г
Вершкове масло — 2 столові ложки
Цибуля порей — 20 г
Морква — 2 столові ложки
Перець горошок — 4 горошини
Лавровий лист — 1 шт.
Сіль — за смаком

Як приготувати Гороховий суп з печерицями

Горох – це стародавня сільськогосподарська культура, і варить суп гороховий людство вже не одну тисячу років. Густий і ароматний смачний гороховий суп нам завжди дають в садку і цей смак запам’ятовується саме з дитинства.

У кожній країні гороховий суп готують по різному. Наприклад, на Західній Україні в кінці варіння в каструлю видавлюють кілька зубчиків часнику для аромату, в Італії в гороховий суп обов’язково додають сир твердих сортів і вино, а в Монголії кладуть сметану і томатний сік.

Я часто бачу рецепти горохового супу з копченостями. Але ж справді, є безліч способів приготувати горох і по іншому. Наприклад, зварити суп не на м’ясному бульйоні, а з грибами. Суп виходить легким і в той же час ароматним і ситним. Гриби як раз таки замінюють м’ясо :-). Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати гороховий суп з грибами. З грибів я використовувала печериці, але думаю сюди підійдуть і лисички, і гливи, і сироїжки. Дане блюдо, мабуть, можна віднести до вегетаріанського розділу. Такий гороховий суп з грибами відмінно підійде для людей, які дотримуються здорового способу життя.
Кількість інгредієнтів розрахована на дволітрову каструлю.

Покроковий рецепт

Горох зварити в злегка підсоленій воді до готовності. (В даному рецепті я використовую подрібнений горох, тому кидаю його відразу в киплячу воду. Якщо у вас горох цілий, раджу попередньо замочити його у воді на кілька годин, а можна і на ніч).

Дивіться також:  Сирний суп на курячому бульйоні

Гриби печериці промити під проточною водою, нарізати на чотири або шість частин (залежно від розмірів грибів).

Закинути гриби в гороховий бульйон. Варити все близько 10 хвилин.

Поки варяться гриби з горохом приготувати засмажку. На рослинному маслі обсмажити цибулю порей, нарізану кільцями і моркву, очищену і дрібно натерту. Смажити овочі на середньому вогні до золотистого кольору моркви. (Замість рослинного масла можна використовувати трохи вершкового, тоді зажарка вийде жовтенькому і суп придбає золотистий колір).

Заправити суп обсмаженими морквою і цибулею пореєм. Потім закинути лавровий лист і перець горошком. Пісний суп гороховий досолити за смаком. За бажанням заправити улюбленими травами або приправами.

Подавати гороховий суп з грибами зі сметаною. Так само, до такого супу чудово підійде житній хліб або сухарі з білого хліба. Приємного апетиту!