Картопляний суп з беконом і селерою

Ірландський картопляний суп з цибуля-порем і селерою — це відмінне перше на обід! Він нагадує мені печена картопля … у вигляді супу!

Інгредієнти

картопля — 300 грам
бекон — 100 грам
спеції — за смаком
курячий бульйон — 500 мл
масло вершкове — пару ст. ложок
цибуля ріпчаста — 1 головка
цибуля — порей — 1 шт.
селера (корінь) — 1 шт
сіль — 1/4 чайної ложки
чорний перець — 1/8 чайної ложки
сир тертий, зелений лук — жменька (при подачі)

Як приготувати Картопляний суп з беконом і селерою

Ситний, чоловічий суп для різноманітності представляємо вам сьогодні. Рекомендуємо взяти на замітку представлений рецепт.

Покроковий рецепт

1. Картопля очистіть і нарубаєте кубиком.

2. Опустіть порізаний овоч у курячий бульйон і поставте варитися на вогонь.

3. Ріпчасту цибулю і селеру почистіть. Цибулю, селеру і цибулю поріжте і обсмажте на олії.

4. За 10 хвилин до готовності картоплі додайте спеції і і подрумянившиеся цибулю, селеру і порей. Варіть ще 10 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і пюрируйте овочі.

5. За смаком посоліть і поперчіть суп-пюре з селери і картоплі.

6. Бекон обсмажте на іншій сковороді до готовності.

7. Розлийте суп по тарілках, викладіть зверху обсмажений бекон, рубаний зелений цибулька і тертий сир.

Дивіться також:  Томатний суп з куркою і щавлем