Вершковий суп з фрикадельками

Як приготувати Вершковий суп з фрикадельками

Дуже смачний вершковий суп з фрикадельками у французькому стилі. Такий суп можна готувати кожен день, але і гостей почастувати не соромно. Готується швидко і зовсім нескладно.

200-250 курячого фаршу
3-4 штуки картоплі
1-2 моркви
1 цибуля
1 ст ложка борошна
150 мл вершків (можна замінити домашньою сметаною)
зелень петрушки
лавровий лист, чорний перець, запашний перець
вершкове масло для смаження.

Наливаємо в каструлю 1,5 літра води, ставимо на вогонь.
Формуємо фрикадельки і укладаємо на змочену водою, обробну дошку.
Як тільки вода закипіла, кладемо в неї фрикадельки.
Картоплю нарізати часточками або так, як Вам подобається.
Коли фрикадельки спливуть, знімаємо утворювався накип.
Кладемо в каструлю картоплю.
Ріжемо моркву кружечками, цибулю дрібним кубиком.
Обсмажуємо їх на сковороді.
Потім кладемо в суп засмажку.
У вершки додаємо борошно, добре перемішати, щоб не було грудочок.
Тонкою цівкою вливаємо в суп вершки і перемішуємо.
Якщо Ви додаєте замість вершків густу сметану, розведіть її водою і потім додайте борошно.
Приправляємо суп сіллю і спеціями.
Даємо покипіти 3-5 хвилин.
Кладемо в суп дрібно нарізану зелень.
Вимикаємо. Накриваємо кришкою, даємо постояти 5 хвилин.
Подати суп можна з грінкою намазала плавленим сиром.

Дивіться також:  Окрошка на квасі