Тушкована курка з яблуками і вареною картоплею виходить незвичайно ароматний і дуже смачна. Таку курку можна подати з будь-яким гарніром або до овочів. Готувати її швидко і легко.
Інгредієнти
філе куряче — 4 шт. | |
ріпчаста цибуля — 2 головки | |
яблука — 2 шт. | |
сіль — за смаком | |
перець мелений — за смаком | |
приправи — за смаком | |
зелень — яку | |
варена картопля — 6-8 шт. | |
вода — за необхідності | |
олія для смаження — 2 столові ложки |
Пропоную приготувати смачну вечерю з тушкованого курячого філе в яблуках з картоплею.
Покроковий рецепт
Цибулю дрібно порізати і трохи пасерувати на рослинній олії.
Куряче філе обсмажити на іншій сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору, попередньо посоливши його, поперчив і приправивши прянощами. Перекласти куряче філе в сковороду до цибулі. Підлити трохи водички і тушкувати.
З яблука вирізати серцевину, порізати на середні шматочки. Додати в сковороду до курки.
Ще у мене залишалася молода картопля варена, я її порізала навпіл і так само додала до курки.
Тушкувати все до готовності м’яса птиці. При необхідності приправити курку гострим перцем і сіллю. Додати зелені. Можна підлити ще трохи окропу, якщо рідина випарувалася, закрити кришкою і тушкувати до повної готовності.
Подавати тушковане куряче філе в яблуках можна з будь-яким гарніром або до овочів.