Шніцелі курячі з ароматним грибним соусом

Ті, хто любить ситні курячі страви, можуть приготувати курячі шніцелі з ароматним грибним соусом, який підкреслить ніжний смак м’яса домашньої птиці.

Інгредієнти

пшеничні мелені сухарі — один повний стакан
грудки курячі — дві штуки
рафінована олія рослинна — половина склянки
просеянная борошно пшеничне високоякісна — 185 г
чорний перець тонкомолотий — за смаком
вершкове топлене масло — одна ст. ложка
тростинний цукор — пісок- за смаком
коричневі печериці — 570 г
сире яйце куряче добірне — одна штука
пармезан тертий — третину склянки
білий салатний цибуля великий — одна штука
вершковий плавлений сир — чотири ст. ложки
тонкомолота сіль морська — за смаком
маложирні вершки — 230 мл

Як приготувати Шніцелі курячі з ароматним грибним соусом

Повноцінна їжа – курячий шніцель з ароматним грибним соусом. Залишилося лише гарнір приготувати з картоплі або рису.

Покроковий рецепт

На дві поздовжні рівні частини розділити кожну промиту грудку, потім через харчову плівку злегка відбити кухонним молотком по черзі всі курячі шматки.

Скласти відбите куряче м’ясо в миску середнього розміру, посипати морською сіллю і невеликою кількістю перцю, після цього можна приступити до приготування ароматного грибного соусу.

Подрібнити очищений салатний цибулю, потім поставити на помірний вогонь глибоку сковороду з товстим дном, прогріти в ній рослинне і топлене масло, насипати цукровий пісок, перемішати все.

Добре промити коричневі печериці, нарізати їх невеликими поздовжніми скибочками, викласти ці гриби в сковорідку, при частому помішуванні обсмажувати приблизно п’ятнадцять хвилин.

Потім додати за смаком мелений перець, а також трохи солі. Влити в сковорідку необхідну кількість вершків, додати дрібно нарізану плавлений сир, при постійному помішуванні гасити інгредієнти п’ятнадцять хвилин.

Дивіться також:  Курячий рулет з грибами

Насипати в соус тертий пармезан, добре перемішати інгредієнти, потім накрити сковорідку кришкою і прибрати з плити.

Тепер потрібно приготувати спеціальну панірування для майбутніх курячих шніцелів, а для цього необхідно підготувати три тарілки. В одній ємності збити з невеликою кількістю солі куряче яйце, в другу тарілку насипати мелені сухарі. У третю тарілку насипати просіяне пшеничне борошно, потім підготувати чисту велику сковорідку з товстим дном, поставити її на середній вогонь, влити рослинне масло у великій кількості.

Обваляти всі курячі шматки в борошняній паніровці, після цього вмочити їх по черзі в збиту яєчну суміш, потім посипати меленими сухарями.

Обсмажувати курячі шніцелі на середньому вогні приблизно по сім хвилин з усіх боків в розпеченому маслі.

Потім перекласти їх на велику сервірувальне блюдо, полити грибним соусом і подавати в гарячому вигляді до столу.