Ковбаса домашня Асорті в кишках

Домашня ковбаса з курячим м’ясом і свининою, присмачена букетом ароматних приправ.

Інгредієнти

Куряче філе — 2 кг.
Свинина — 3 кг
Сало — 1 кг
Часник — 2 головки
Сіль — 5 ст. л.
Перець чорний — 1 ст. л.
Коріандр — 1 ст. л.
Зіра — 1 ст. л.
Вершки — 500 мл

Як приготувати Ковбаса домашня «Асорті» в кишках

Не знаю, як у вас, але у мене домашня ковбаса асоціюється з двома найбільшими християнськими святами – Різдвом і Великоднем. Її приготування вимагає багато часу і зусиль, але хіба це велика ціна для того, щоб свято вдалося на славу. І так приємно, коли святковий стіл прикрашають делікатеси, приготовані власними руками.

Покроковий рецепт

Підготувати продукти… і нарізати сало.

Куряче філе і свинину теж порізати невеликими шматками.

Часник продавити через чеснокодавку. Додати всі приправи, часник і вершки в фарш і добре вимісити.

Поставити фарш настоюватися і насичуватися ароматами приправ на 2 діб.

По закінченню цього терміну підготувати свинячі кишки, промити від солі, налити трохи рослинного масла у кишку. Я це роблю за допомогою шприца без голки.

Насадити кишку на спеціальну насадку кухонного комбайна, на кінці зав’язати вузол і почати закладати фарш в отвір м’ясорубки. Плавно просувати фарш вздовж кишки, не допускаючи розриву. Коли кишка закінчиться зав’язати вузол. Я з цього фаршу зробила ковбаски різної величини. Кілька зробила для смаження на мангалі.

Запекти в духовці або посмажити на сковороді.

6. Подавати з гірчицею або хріном.

Дивіться також:  Курка з вяленими томатами у вершковому соусі, з кабачками