Спагетті із запеченою куркою під вершковим соусом

Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, але ви гарантовано нагодувати всю сім’ю смачною і ситною вечерею, не витративши на це багато часу:)

Інгредієнти

Тушка курки — 1
Сіль — 4 ч. ложки
Перець — 4 ч. ложки
Спеції — 40 г
Упаковка спагетті — 1
Вода — 1,5 л
Вершки 10% — 200 мл
Часник — 1 зубчик
Борошно — 1 ст. ложка
Масло вершкове — 60 г
Свіжа зелень — 20 г
Майонез — 3 ст. ложки

Як приготувати Спагетті із запеченою куркою під вершковим соусом

Спагетті з ароматною куркою і ніжним вершковим соусом стане прекрасним варіантом вечері для всієї родини:)

Покроковий рецепт

Підготуємо всі інгредієнти для приготування курки.

Курку маринуємо в майонезі, додаємо 3 чайні ложки солі, перцю, 30 г спецій. Відправляємо курку в холодильник на 8-10 годин.


Дістаємо курку, ставимо форму в розігріту до 200° духовку і запікаємо 60 хвилин.(Щоб перевірити готовність курки, проткніть її ножем-якщо витікає рідина світла, курка готова)

Поки наша курка запікається, приступаємо до варіння спагетті. У каструлю наливаємо 1,5 літра води, доводимо до кипіння, солимо, варимо спагетті помішуючи, протягом 5-7 хвилин.

Зварені спагетті зливаємо, ставимо остигати.

Наступний етап — приготування соусу. Підготуємо інгредієнти.

Масло кладемо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і доводимо до повного растопления.


У розтоплене масло вливаємо вершки і додаємо столову ложку борошна.


Подрібнюємо часник, нарізаємо свіжу зелень, додаємо в каструлю, солимо, перчимо, варимо на повільному вогні інтенсивно помішуючи.

Дістаємо курку з духовки, викладаємо на тарілку і відокремлюємо крила, ніжки.

Спагетті викладаємо на тарілку, поливаємо гарячим,свіжозвареною соусом. Накриваємо стіл і починаємо прийом їжі.
Приємного апетиту!:)

Дивіться також:  Нарин по-ташкентський