Дієтична скумбрія в домашніх умовах

Краще один раз спробувати, ніж прочитати. Якщо ви вирішите приготувати це блюдо, воно неодмінно стане вашим козирем на святкових банкетах та урочистих заходах. Головне правило – це подача готової риби. Необхідно подавати страву охолодженим. Приступимо до приготування.

Інгредієнти

скумбрія свіжоморожена — 500 г
крабові палички — 2 шт
рослинне масло — 20 мл
зелень — за смаком
сіль — за смаком
перець — 5 г
гвоздика — 2 шт
базилік — за смаком
лимон — 30 г
перець болгарський — 1 шт.
цибуля ріпчаста — 100 г

Як приготувати Дієтична скумбрія в домашніх умовах

Як часто жінка вирішує сісти на дієту? Практично кожна з нас, хоча б раз стикалася з проблемою зайвої ваги, намагалася контролювати його. Основне завдання – спортивні вправи і правильне харчування. Що може бути краще, корисніше і простіше, приготовленої риби в домашніх умовах? Рибу можна готувати за різними технологіями: запекти в духовці, підсмажити на сковороді, приготувати на пару. Для кожної технології є найбільш відповідний вид риби. Сьогодні я поділюся секретом приготування скумбрії. І будемо ми її запікати у фользі. Якщо запекти рибу у фользі, ми не тільки отримаємо дивовижний смак і божественний аромат, а також збережемо всі соки і корисні компоненти. Соковита скумбрія виходить в міру жирної, низькокалорійної, але в той же час ситної.

Якщо гості на порозі, а на столі немає головного блюда, закінчилися ідеї або набридли типові рецепти, запечена скумбрія з секретом стане вашою чарівною паличкою. Так, так, саме з секретом. Не хочу готувати банально, це нудно. Розширюємо нашу страву додаванням крабових паличок.

Підготуємо всі інгредієнти. Готувати я буду для трьох. Планую вкластися у 30 хвилин, разом з підготовкою. Виходячи з розрахунків, калорійність даного страви становить: 165 Ccl/100. Сьогодні нам знадобиться ряд наступних продуктів:

Дивіться також:  Минтай, тушкований з морквою в сметані

Покроковий рецепт


Приступимо до обробки риби. Добре промиємо, очистимо, видалити плавники, голову, нутрощі, обріжемо хвостик. Промокнем паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину.


Робимо маринад. Змішаємо сік лимона, спеції, зелень, трохи рослинного масла, гвоздику. Ретельно обмажем рибу. В маринад часто додають суху або французьку гірчицю, а також широко поширене додавання соєвого соусу. За рахунок лимона, риба не розпадається в процесі приготування. Залишаємо скумбрію на 15 хвилин, дамо просочитися.

Очистимо крабові палички. Не розрізаємо. Цибулю і болгарський перець нарізаємо кільцями.


Покладемо мариновану рибу на обробну дошку, вивернувши на лицьову сторону. Починаємо фаршировку. Викладаємо крабові палички вертикально, одну, потім наступну. Додаємо нарізані овочі.

Скріпити рибу з двох сторін зубочистками. Потім обмотаємо харчової ниткою. Щедро посипаємо базиліком. Загорнемо скумбрію у фольгу.

Ємність для запікання змастимо рослинним маслом. Покладемо нашу апетитну красуню. Запікати скумбрію в гарячій духовці, виставленої на 160-180 градусів. Для готовності достатньо 20 хвилин. По закінченню часу, залишимо рибку в духовці ще на 5-7 хвилин.


Дістаємо рибу і остуджуємо.
Подають запечену скумбрію з крабовими паличками, як самостійне блюдо, так і з овочевими гарнірами, картоплею. На мій погляд, ідеальне поєднання скумбрії і картопляного пюре. Дуже зручно, так як готуються риба і картопля одночасно. Приємного апетиту. Харчуйтеся смачно і правильно, а головне готуйте з душею!