Соковиті курячі котлети з зеленню

Подавати ці соковиті котлети можна з будь-якими гарнірами, наприклад, з товченою картоплею або зі спагеті.

Інгредієнти

жирна сметана домашня — 400 г
рафінована олія рослинна для смаження — 70 мл
кам’яна сіль тонкомолота — за смаком
рубана свіжа петрушка — півтори ч. ложки
просеянная борошно пшеничне високоякісна — півтори ст. ложки
пір’я зеленої цибулі — дев’ять штук
мелений чорний перець — за смаком
курячий фарш домашній — 800-900 г
салатний цибулю невеликий — дві штуки
жирні вершки — 200 мл
крупа манна — 80 г

Як приготувати Соковиті курячі котлети з зеленню

Для того, щоб домашні курячі котлети вийшли більш соковитими, рекомендується додати в них побільше зелені, цибулі і моркви.

До складу курячих котлет входить петрушка, а ті, кому не подобається ця зелень, можуть використовувати свіжу кинзу.

Покроковий рецепт

Промити зелений лук порубати, пересипати в ємність з курячим фаршем, додати подрібнену петрушку. Моркву почистити, тепер на самій дрібній тертці. Цибулю почистити, дрібно порубати. Закинути овочі в миску з фаршем.

У цю посудину насипати за смаком чорний перець та сіль, перемішати курячий фарш і відбити його про робочу поверхню столу.

Зліпити з фаршу круглі котлети невеликого розміру, обваляти їх з усіх сторін в манній крупі, потім накрити плівкою і прибрати на тридцять хвилин в холодильну камеру.

Підготувати сковороду з розпеченою олією і обсмажити в ній до легкої рум’яної скоринки на сильному вогні курячі котлети. Котлети викласти на блюдо і подавати до столу. Можу запропонувати приготувати смачний вершковий соус до котлет.

Дрібно порубати очищений салатний цибулю, після цього поставити на малий вогонь важку сковороду, влити в неї масло.

Дивіться також:  Ціла курка на солі, в духовці

Як тільки масло розігріється, викласти в нього цибулю, обсмажувати його кілька хвилин, перемішати і продовжити процес готування ще п’ять хвилин.

Насипати на сковорідку пшеничне борошно і продовжити процес приготування інгредієнтів ще дві хвилини, додати необхідну кількість вершків, перемішати. Продовжити процес варіння вершкового соусу при періодичному помішуванні ще три хвилини.

Потім насипати за смаком перець, а також сіль, додати сметану. Перемішати приготований вершковий соус і прибрати сковорідку з ним з плити.

Приготовлені курячі котлети перекласти на блюдо, полити вершковим соусом, потім подавати до столу.