Курячі стегна в духовці в майонезно-томатному маринаді

Така частина курочки як стегна – відмінний продукт для приготування гарячих закусочних страв. Ми цю частину птиці пропонуємо запекти в духовці. Подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Стегно куряче — 2 шт.
Майонез — 1,5 ст. л.
Соус томатний — 1,5 ст. л.
Сіль — за смаком
Приправа для курки — за смаком
Масло ратсительное — 3 ст. л.

Як приготувати Курячі стегна в духовці в майонезно-томатному маринаді

Для приготування стегон в духовці з засмаженою апетитною скоринкою нам спочатку потрібно буде замаринувати їх. В якості інгредієнтів для маринаду будемо використовувати майонез і томатний соус. А доповнити смак спеціальна приправа для приготування курячих страв. Такий кулінарний варіант запікання курячих стегон в духовці є одночасно і простим, і економічним, і смачним.

Покроковий рецепт

Під прохолодною водою промиваємо курячі стегна. Отираем їх за допомогою паперового рушника. Перекладаємо курячі частини в миску.

До стегон викладаємо порцію майонезу і томатного соусу.

Інгредієнти приправляємо сіллю за смаком, додаємо спеціальну приправу для курячих страв. Якщо така відсутня на момент реалізації рецепту, то можна використовувати суміш мелених перців, сушені трави, мелений часник.

Інгредієнти в мисці добре перемішуємо. Залишаємо маринуватися стегна мінімум на півгодини в холодному місці.

Включаємо духовку. Температурний режим виставляємо на 220 градусів. Форму, призначену для запікання страв, змащуємо рослинним маслом. Замариновані стегна викладаємо у форму, накриваємо фольгою.

Запікаємо стегна у два етапи: 1 – 40 хвилин під фольгою, ще 15 хвилин – без фольги.

Апетитні стегна з апетитною скоринкою готові! Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечені курячі стегенця в томатному соусі