Цвітна капуста По-італійськи»

Запіканка з кольорової капусти з куркою і помідорами

Інгредієнти

Цвітна капуста (половина середнього качана
Куряче філе — 200г
Помідор — 1шт
Сир твердих сортів — 100г
Яйце — 1шт
Сметана — 100г
Мускатний горіх — на кінчику ножа
Сіль — за смаком

Як приготувати Цвітна капуста По-італійськи»

Цвітна капуста — це доступний інгредієнт для безлічі цікавих, іноді складних страв. Пропонуємо Вам страву, де кольорова капуста дуже вдало поєднується з куркою, помідорами та сиром.

Покроковий рецепт

Готуємо цвітну капусту: розбираємо на дрібні суцвіття, промиваємо, сушимо. Опускаємо в киплячу воду і варимо до напівготовності 8 хвилин

Готуємо соус. Для цього необхідно збити яйце, додати до нього сметану і мускатний горіх і ретельно все перемішати.

В жароміцний посуд кладемо пергамент для випічки, фольгу або спеціальний килимок для запікання і цвітну капусту викладаємо рівним шаром. Солимо за смаком. Додаємо соус.

Куряче філе промиваємо і видаляємо, якщо є, жир. Опускаємо в киплячу воду і варимо 20 хвилин. Далі остуджуємо, ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо на капусту

Ріжемо помідори кільцями і викладаємо зверху

Тремо сир на середній тертці — це буде верхній шар нашої страви

Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Цвітну капусту «По-італійськи» подають в гарячому вигляді одразу після приготування. Відмінним доповненням до неї буде трохи підсмажений багет. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курячі шлуночки тушковані в сметані