Курячі гомілки в духовці

Така частина курочки як гомілка – чудовий матеріал для смачного страви.

Інгредієнти

Куряча гомілка — 800 гр
Сіль — за смаком
Приправа для курки — за смаком
Майонез — 2 ст. ложки
Соус томатний — 2 ст. ложки
Часник — 4 зубчики
Масло рослинне — 2 ст. ложки

Як приготувати Курячі гомілки в духовці

Пропонуємо приготувати смачні курячі гомілки, які можна запропонувати і до обіднього меню, і урізноманітнити ними святкове застілля в якості гарячого блюда.

Куряча гомілка приваблює не тільки своїм смаком, але ще і порціонної подачею. Крім того, куряче м’ясо відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. Так, в якості гарніру до курячих гомілок можна використовувати картопляне пюре, відварені макаронні вироби, каші з різних круп.

У нашому запропонованому рецепті курячі гомілки будуть запікатися в духовці, тому відразу підготуйте відповідну посуд, яка підходить для приготування страв у духовці. Курячі гомілки попередньо маринуються в спеціях, майонезі і томатному соусі. На виході вони виходять соковитими і смачними.

Покроковий рецепт

Отже, познайомившись з інгредієнтами, які потрібні для приготування страви, і підготувавши необхідний кухонний інвентар (а це – миска, часникодавка, ножик і форма для запікання), можна приступати до приготування курячих гомілок в духовці. Курячий продукт повинен бути в размороженном стані. Оглядаємо курячі гомілки, якщо на них є пір’ячко, то видаляємо їх. Гомілки промиваємо під холодною проточною водою, обсушуємо потім за допомогою паперового рушника. Перекладаємо підготовлені гомілки в велику миску.

Підготовлені курячі гомілки присмачую спеціями і сіллю. Можна використовувати спеціальну приправу для курячих страв, яка продається в магазині.

Далі перекладаємо до курячих гомілок майонез і томатний соус. На цьому кулінарному етапі переправляємо в миску до інгредієнтів пропущені через прес часникові зубки.

Дивіться також:  Куряча грудка в гірчично-соєвому маринаді під сиром

Всі введені інгредієнти ретельно перемішуємо. Кожна куряча гомілка повинна покритися спеціями і майонезом з соусом. Залишаємо курячі гомілки маринуватися хоча б протягом півгодини.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Перекладаємо в форму замариновані курячі гомілки.

Форму накриваємо відповідним шматком харчової фольги і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Через 35 хвилин форму звільняємо від фольги, а гомілки знову ставимо в духовку ще хвилин на 10-15. Такий кулінарний прийом дозволить курячих гомілок підрум’янитися.

Соковиті і апетитні курячі гомілки в духовці готові! Подаємо їх на стіл в гарячому вигляді. Приємної вам трапези!