Тефтелі курки з рисом

Зручний рецепт для молодих мам, що допомагає урізноманітнити дитяче меню, хоча і дорослим страва обов’язково припаде до смаку.

Інгредієнти

фарш — 200 гр.
відварений рис — 100 гр.
яйце — 1 шт
спеції — 1 ч. л

Як приготувати Тефтелі курки з рисом

Котлети, приготовані на пару або обсмажені в невеликій кількості олії, мабуть, єдиний спосіб нагодувати дитину м’ясом. Тефтелі з додаванням рису відмінний спосіб внести в меню щось нове. Для зовсім маленьких дітей такі тефтелі можна приготувати на пару, для малюків постарше – злегка обсмажити в рослинній олії.

Покроковий рецепт

Для приготування знадобиться куряче філе, відварений рис, яйце, спеції, рослинна олія для смаження.
Для цього рецепта можна використовувати готовий курячий фарш або просто подрібнити філе блендером. Для звичайних котлет приготований фарш блендером краще не використовувати, так як м’ясо подрібнюється практично в пюре. За рахунок додавання рису тефтелі не будуть «важкими», вони вийдуть соковитими і «повітряними».
У курячий фарш потрібно додати яйце і спеції і добре перемішати.


Далі у масу додати рис і акуратно перемішати.

Сформувати руками невеличкі круглі тюфтельки.


Обсмажувати їх потрібно на середньому вогні в невеликій кількості рослинного масла.

Подавати такі тюфтельки можна зі складним овочевим гарніром.

Дивіться також:  Куряче мясо по генеральському