Куряче філе-каррі на сковороді

Карі виходить дуже різноманітне за смаком. Має супер аромат.

Інгредієнти

Куряче філе — 0,5 кг
Цибуля ріпчаста — 4 шт.
Часник — 1 головка
Корінь імбиру — 100 гр.
Кардамон зелений — 3 шт.
Сіль — за смаком
Куркума — 1 столова ложка
Гарам масала — 1 столова ложка
Чорний кмин — 1/2 їдальні ложки
Зіра — 1,5 столової ложки
Масло рослинне — 2-3 столові ложки
Чікен масала — 1 столова ложка
Вершки — 200 мл
Листя пажитника сушені — 3 столові ложки
Насіння пажитника — 1 столова ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Кориця мелена — 1/2 чайної ложки
Каррі — 2 столові ложки

Як приготувати філе Куряче-каррі на сковороді

Рецепт страви привезений з центральній частині Індії. Для любителів гостренького.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого каррі.

Насіння гірчиці, зіру, чорний кмин, насіння пажитника і кардамон прогріти на сковороді без додавання масла до потріскування, приблизно близько хвилини.

Куряче філе порізати довільно. Посолити і обсмажити в сковороді, де грілися спеції, з додаванням рослинної олії близько 5-7 хвилин.

Цибулю порізати півкільцями і відправити в сковороду до м’яса. Обсмажити все разом близько 3 хвилин.

Часник дрібно порізати, корінь імбиру натерти на крупній тертці. Додати в сковороду. Обсмажити все періодично помішуючи ще близько 3 хвилин.



До обсмажених спецій додати корицю, чікен масалу, куркуму і гарам масалу. Відправити всі спеції в сковороду. Обсмажити все разом близько 2 хвилин.

Потім додати листя пажитника і приправу каррі, перемішати.


Влити вершки, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під закритою кришкою близько 20 хвилин.




Блюдо готове. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Піта з овочами і курячою грудкою