Шашлик з курячих стегон з лимоном

Є безліч рецептів приготування смачного і апетитного шашлику. Найчастіше готують це м’ясне блюдо зі свинини. Але існують і більш бюджетні варіанти. Так, можна зробити соковитий і смачний шашличок з курячих стегон. Такий курячий шашлик анітрохи не поступається за своїми смаковими якостями «справжньому».

Інгредієнти

Куряче стегно — 6 штук
Сіль — за смаком
Приправа для шашлику — за смаком
Цибуля ріпчаста — 2 штуки
Лимон — 1 штука
Майонез — 100 мл

Як приготувати Шашлик з курячих стегон з лимоном

Як вже було наголошено вище, наш шашлик буде готуватися з курячих стегон. В принципі, використовуючи представлений рецепт, можна посмажити шашлик і з цілої курочки, розтятої на порційні шматочки. Підійдуть і просто курячі стегенця або крильця. Наш домашній шашличок запікається на решітці. Так, ми вважаємо, і зручніше, і «привабливішими». Використовувати шампура для шашлику з курячих стегон не дуже-то сподручно.

При замочуванні курячого шашлику береться лимон. Саме цей цитрусовий інгредієнт надає пікантний смак майбутнього страви на решітці. Крім того, маринад для шашлику доповнено подрібненим ріпчастою цибулею і спеціальної приправою. А щоб шашлик з курячих стегон вийшов в процесі смаження соковитим, в маринад ми ще додали майонез. Завдяки поєднанню всіх запропонованих для маринування страви продуктів шашлик виходимо дуже смачним і смачним.

Покроковий рецепт

Отже, беремо основний інгредієнт пропонованого курячого шашлику – стегна. Для нашого страви стегна повинні бути попередньо розморожені. Промиваємо курячі стегна під прохолодною проточною водою і обсушуємо. Для обсушування рекомендується взяти паперові рушники. Швидко промокніть стегна з кожної сторони паперовим рушником, щоб шматочки його не прилипли до поверхні. Підготовлені курячі стегна перекладіть по містку миску.

Дивіться також:  Курочка по-королівськи, тушкована в вершках і вини

Тепер курячі стегна для шашлику потрібно присмачити спеціями. Для даної кулінарної процедури беремо сіль і спеціальну приправу для приготування шашликів. У даному рецепті використовується приправа, яка куплена в магазині. Якщо на момент маринування шашлику у вас такий приправи немає, то просто візьміть свої улюблені спеції. Це може бути мелений червоний або чорний перець, сушені трави (базилік, орегано та ін). Засинаючи спеції, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Наступний інгредієнт для маринування курячих шашликів – це майонез. Особливих вказівок на рахунок цього інгредієнта немає, можна використати будь майонез, який у вас є. Додаємо потрібну порцію майонезу в миску до курячих стегон.

Беремося за наступний інгредієнт для маринування курячого шашлику – ріпчаста цибуля. Очищаємо його від лушпиння і нарізаємо або кільцями або півкільцями. Перекладаємо цибульну нарізку до інгредієнтів в миску.

Залишилося додати до курячих стегон для шашлику ще один продукт – це лимон. Спочатку промиваємо його під водою (адже додавати його будемо разом з шкіркою), а потім нарізаємо тонкими півкільцями. Переправляємо подрібнений цитрусовий до курячих стегон і решти інгредієнтів.

Усі потрібні інгредієнти знаходяться в мисці. Добре чистими руками перемішуємо їх. Залишаємо курячі стегна маринуватися мінімум на 2 години. За цей час можна підготувати мангал і вугілля.

Замаринований шашлик з курячих стегон з лимоном викладаємо на решітку. Поверх стегон можна розкласти цибулю і шматочки лимона.

Смажимо шашлик на решітці 30-35 хвилин, періодично перевертаючи.

Смачний шашлик з курячих стегон готовий! Подаємо його з улюбленим соусом і зеленню. Можна до такого курячого шашлику запропонувати легкий овочевий салат, приготовлений, наприклад, зі свіжих помідорів і огірків. Приємної вам трапези!

Дивіться також:  Куряча грудинка в солодкому соусі, запечена у фользі