Стейк з яловичини з кунжутом і гострим маслом

Сьогодні смажимо ароматний стейк з яловичини з кунжутом і гострим маслом

Інгредієнти

Яловичина (стейк) — 2 шт.
Насіння кунжуту, смажені — 1 столова ложка
Червоний перець чилі — 1 шт. дрібно нарізані кубиками
Свіжі нарізані трави, такі як цибуля, петрушка або базилік — 1 столова ложка
Терта цедра лимона — 1 столова ложка
Оливкова олія — 1 ч. л.
Рослинна олія — 2 ст. л. для смаження
Сіль, мелений перець — за смаком

Як приготувати Стейк з яловичини з кунжутом і гострим маслом

Ароматизоване масло – це простий спосіб змінити страву, наповнити його новими і цікавими ароматами. Спробуйте це кунжутна, з чилі олія. Якщо хочете, спробуйте додати в масло трави, гірчицю, масло з анчоусів… Варіанти нескінченні.

Покроковий рецепт

Яловичі стейки промити, обсушити.

Змішати нарізані свіжі трави (такі, як цибуля, петрушка або базилік), додати 1 чайну ложку оливкової олії, червоний перець чілі, дрібно нарізаний кубиками, цедру лимона, насіння кунжуту, попередньо обсмажені на сухій сковороді. Додати мелений перець, все добре перемішати.

Натерти стейки отриманою сумішшю і дати м’ясу просочитися, залишивши на кухні (не прибираючи в холодильник) на 30 хвилин.

Потім стейк посоліть (безпосередньо перед приготуванням) і можна смажити. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Приготуйте стейк з яловичини, смажачи по 2-3 хвилини з кожного боку.

Дайте м’ясу відпочити 5 хвилин. Потім можна подавати на стіл. Подавайте стейк з яловичини з овочевими чіпсами, салатом і часточками лайма.

Дивіться також:  Свинячі стейки з соусом чімічуррі