Свинячі тефтелі з рисом і печерицями

Фарш можна використовувати абсолютно будь-який, але я віддала перевагу свинячому.

Інгредієнти

Фарш свинячий — 400гр
Печериці — 300гр
Цибуля — 1шт
Часник — 3 зубчики
Рис — 80гр
Яйце — 1шт
Борошно — 2ст.л
Сир — 50гр
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Сметана 15% — 4ст.л
Томатний соус — 4ст.л
Болгарський перець — 0,5 шт
Зелень — за смаком

Як приготувати Свинячі тефтелі з рисом і печерицями

Це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо. Додані овочі надають тефтелі особливу пікантність, а шматочки сиру додають нотку ніжності і приємний аромат.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні інгредієнти. Першим ділом на 10 хвилин ставимо варитися рис, потім охолодити його. Поки вариться рис, очищаємо від лушпиння цибулю і часник, знімаємо шкірку з грибів. Нарізаємо кубиками сир.



Потім на дрібні або середні кубики нарізаємо овочі (половину грибів, цибуля і часник) і додаємо до фаршу.


Далі ми додаємо до фаршу яйце, борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо. Тут ви також можете додати ваші улюблені спеції.

З отриманого фаршу, змоченими в холодній воді руками, формуємо круглі тефтелі і в кожну додаємо 1-2 кубики сиру. В цьому і буде полягати весь сюрприз.

Перекладаємо сформовані тефтелі на добре розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо 5 хвилин на кожній стороні. Тим часом готуємо соус ( змішуємо сметану і томатний соус, можна додати трохи води для збільшення об’єму) і шаткуємо залишилися овочі та зелень.

Тепер перекладає обсмажені тюфтельки на деко, поливаємо соусом і зверху посипаємо овочами і зеленню. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180

На гарнір до цього блюда може підійти що завгодно, а я зупинила свій вибір на картоплі пюре. Всім приємного апетиту.

Дивіться також:  Плов з куркумою