Курячі тефтелі з рисом в сметанно-соєвому соусі

В моєму варіанті тефтелі приготовані з рисом, так виходить економніше і ситніше. Фарш підійде будь-який, це не принципово. У мене був курячий, тому його і пустила в справу.

Інгредієнти

Фарш (курячий) — 700-800 гр.
Рис (пропарен.) — 1/2 ст.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Яйце — 1 шт.
Соєвий соус — 2 ст. л.
Сметана — 2 ст. л.
Сіль,перець — за смаком

Як приготувати Курячі тефтелі з рисом в сметанно-соєвому соусі

Такий рецепт чудово підійде до сімейного обіду або вечері. Він легкий у виконанні і не вимагає великих проблем. Легко, швидко, смачно – що ж ще потрібно щоб нагодувати всю сім’ю?

Покроковий рецепт

Перед тим як зайнятися фаршем потрібно промити рис в прохолодній воді, перекласти в каструлю, залити водою на 1 см вище рівня рису і варити до напівготовності хвилин 10.

У той час як вариться рис, приготуємо піджарку. Цибулю чистимо, дрібно ріжемо. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на слабкому вогні, спочатку моркву пару хвилин (вона щільніше і повинна обсмажуватися довше), а потім цибулю.

Після того як рис наполовину зварений, зливаємо воду з каструлі, остуджуємо промиваючи в холодній воді. Перекладаємо рис в миску з фаршем. Туди ж розбиваємо 1 яйце, солимо, перчимо. Щоб тефтелі вийшли ще ніжніше можна крапнути трохи майонезу. Перемішуємо вміст миски.


Катаємо кульки з фаршу і викладаємо в глибоке деко. З 800гр. фаршу у мене вийшло 8 кульок середнього розміру. Зверху викладаємо заправку з цибулі і моркви.


Тепер приготуємо соус. Соєвий соус змішуємо зі сметаною в пропорції 1:1. Заливаємо 2 склянками води, щоб вийшла сумішшю майже повністю залити м’ясні кульки. Виливаємо на деко.

Дивіться також:  Тефтелі з вершково-томатною підливою, в духовці

Ставимо в духовку на 40-50 хвилин. Блюдо готове. Приємного апетиту!