Тефтелі в вершковому соусі

Тюфтелі в соусі

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста — 1шт
Морква — 1шт
Фарш свинина і яловичина 50 на 50 — 500г
Рис — жменя
Сметана — 400г

Як приготувати Тефтелі в вершковому соусі

Домашні тефтелі люблять усі — і дорослі і діти. М’які, завдяки рісу, нудяться у вершковому соусі, вони ідеальні і такими гарнірами як картопляне пюре, макарони, гречана каша. Пропонуємо рецепт класичних м’ясних тюфтельок з соусом на основі сметани

Покроковий рецепт

Цибулю чистимо, дрібно рубаємо і обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі

Моркву чистимо, натираємо на середній тертці і відправляємо до цибулі

Коли морква стане м’якою, додаємо сметану. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь

Відварюємо білий рис до напівготовності, охолоджуємо. Промивати рис після варіння не потрібно.

З фаршу руками робимо невеликі м’ясні кульки однакового розміру. Викладаємо їх на жароміцний посуд і поливаємо соусом з цибулі, моркви і сметани. Відправляємо в духовку на 180 градусів на 35 хвилин. Страва подається гарячим. При бажанні можна заморозити частину порцій тюфтельок разом з соусом, в подальшому залишиться тільки розігріти їх в мікрохвильовій печі або на плиті, і смачне домашнє блюдо буде готово

Дивіться також:  Смажені відбивні зі свинини