Плов з перловою крупою

Час приготування: 2 год 30 хв.

Перлова крупа-просто криниця корисних вітамінів і мікроелементів,спробуйте приготувати з неї плов і він стане вашим улюбленим блюдом.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Перлова крупа — 2,5 ст
залити теплою водою заздалегідь
Морква — 7 шт
Цибуля — 6 шт
М’ясо свинина — 400-500 гр
Масло рослинне — 200-250 мл
сіль, перець — за смаком
приправа Хмелі -Сунелі — за смаком

Як приготувати Плов з перловою крупою

Цей рецепт буде корисний людям, яким не можна вживати білий рис, а плов приготувати дуже хочеться.Мені на жаль теж не можна вживати білий рис , як-то випадково в розмові з приятелькою, я дізналася, що вона готує плов з перловки і їй він навіть більше подобається ніж традиційний з рисом, ось так ми і почали готувати плов з перлової крупи. Ми — тому що плов у нашому домі готує мій чоловік, а я на підхваті. Плов дійсно виходить дуже смачний, а головне корисний. В перловій крупі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Спробуйте приготувати такий незвичайний плов і я впевнена він вам дуже сподобається.

Покроковий рецепт

1



Моркву і цибулю вимити і почистити. Перлову крупу заздалегідь залити водою.

2


Морква нарізати соломкою, цибулю порізати не дуже дрібно.

3



М’ясо ріжемо, викладаємо в казан або жаровню з товстими стінками . Посолити , поперчити, присипати приправою Хмелі-сунелі. Залити рослинним маслом і поставити на вогонь смажитися.

4



Хвилин через 20, коли м’ясо обсмажиться, викласти в нього цибулю, перемішати і смажимо ще хвилин 10-15, потім викладаємо моркву і смажимо ще м’ясо з овочами хвилин 15.

5



З перлової крупи зливаємо воду, викладаємо її рівним шаром шаром на м’ясо з овочами. Зверху посолити, поперчити і посипати приправою хмелі-сунелі. Заздалегідь закип’ятити чайник з водою.Обережно, можна як на фотографії, приставивши ложку до краю жаровні залити гарячу воду в плов, так щоб не розмити шар перловки. Рівень води повинен бути на ширину двох пальців вище крупи. Не перемішувати!

6


Залитий водою плов закрити кришкою і готувати на середньому вогні 40 хвилин. Повторюся не перемішувати! Через 40 хвилин дуже смачний і корисний плов готовий.

Дивіться також:  Плов з свинини