Солодкий плов з гарбузом (хапама)

Час приготування: 35 хвилин

Хапама — національне блюдо вірменської кухні. Оригінальний рецепт являє собою фаршировану рисом гарбуз. Для повсякденного ж приготування більше підходить полегшений варіант.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
гарбуз — 1 кг
рис — 350 гр.
родзинки — 250 гр.
сіль — щіпка
соняшникова олія — 2 ст. л.

Як приготувати Солодкий плов з гарбузом (хапама)

Родзинка цієї страви — гарбуз. Хоча родзинки тут присутній теж!

Покроковий рецепт

1


Гарбуз середнього розміру очистити і нарізати кубиками. На соняшниковій олії злегка обсмажити родзинки і гарбуз.

2

Рис промити і додати в сковороду. Перемішати і теж трохи обсмажити.

3

Потім додати 1,5 склянки води, так, щоб трохи перекривала вміст сковороди. Додати щіпку солі для смаку. Варити до повного приготування рису.

4

Ароматний і корисний плов готовий. Таке блюдо можна готувати дітям, виходить солодкий, як десерт. При бажанні можна полити медом.