Плов з печінкою в мультиварці

Час приготування: 1 година

Замість печінки можете додати сердечка, дивовижний смак теж буде.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Печінка яловича — 1 шт. (700-800 грам)
рис — 2 склянки
цибуля — 2 середні
морква — 1 шт.
часник — 4-5 зубки
сіль, перець, спеції — за смаком
Масло рослинне — 3 ст. л

Як приготувати Плов з печінкою в мультиварці

Яловича печінка як ми всі знаємо і скрізь написано, дуже корисна штука. Не буду описувати всі її кращі властивості, про них можна і прочитати. Але набридають всі підливи, заливки, печінка смажена, варена, захотілося чогось швидкого, смачного і незвичайного. З усім цим впорається мультиварка, як я її називаю — горщик вари.

Покроковий рецепт

1

Почистити цибулю і нарізати кубиками, лука не шкодуйте, адже завдяки йому рис стає рассыпчастый.
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Часник теж тремо на тертці, так він краще відчувається у страві.

2

Печінку попередньо отмачиваем у воді хвилин 15, вирізаємо жили, трубки. Плівку не зчищаємо, не обов’язково, я не чистила. І нарізаємо соломкою.

3

Наливаємо рослинне масло в каструлю, трохи прогріваємо на програмі ,,смаження, і засипаємо наші овочі.
Протушиваем хвилинки 3 при відкритій кришці.

4

Після протушивания овочів закидаємо нашу печінку і тушкуємо все разом ще 3-5 хвилин при відкритій кришці.

5

Засипаємо 2 склянки рису, додаємо 4-4.5 склянки води. Сіль, перець, лавровий лист, трохи куркуми, хмелі-сунелі, сухі твары. Вобщем все, що ви любите. Перемішуєте, виставляєте програму ,,варіння, на 35 хвилин, закриваєте і забуваєте.

6

Після закінчення приготування, не відкривайте і не заважайте плов протягом години.
Якщо відразу перемішати, всі злипнеться, а якщо дати настоятися, пальчики оближіть. Печінка ніжна, рис рассыпчастый.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушкована печінка куряча