Різотто з гарбузом і кленовим сиропом

Рис з овочами — дуже смачне італійське блюдо.

Інгредієнти

Курячий бульйон — 6 чашок
Херес — 1/4 чашки
Рослинна олія — 2 ст. л.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Гарбуз — 1/2 (порізаної кубиками)
Часник — 2 зубчики
Кленовий сироп — 2 ст. л.
Розмарин — 1 ст. л.
Винний червоний оцет — 3 ст. л.
Рис — 1/2 чашки (Арборіо)
Сир пармезан — 1/2 склянки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за бажанням

Як приготувати Різотто з гарбузом і кленовим сиропом

Різотто – це одне з найпопулярніших італійських страв. Складно уявити собі італійський ресторан, не пропонує в меню це рисове блюдо. Різотто змушує мене посміхатися! Воно просте і ніжне, його можна доповнити будь-якими «посипками» або начинками. Мій рецепт сьогодні – ніжний різотто з гарбузом.

Покроковий рецепт

Бульйон і херес (вино) довести до кипіння. Загасити цибулю, поки він не стане м’яким, близько 7 хвилин, додати до нього сіль і перець. Додати часник, розмарин, сироп клена та оцет і варити 2-3 хв. Гарбуз повинна бути м’якою, але ушкоджень. Додати рис в приготовану суміш, перемішати. Бульйон повинен покривати рис і гарбуз.

Пізніше ще додати чашку бульйону, помішуючи, поки більша частина рідини не вбереться.

Бульйон повинен бути гарячим при додаванні до рису. Як бульйон випарується або вбереться, додати ще, поки рис готовності (близько 30 хвилин).

Рис повинен розбухнути.

На останньому етапі рис з овочами додається сир, натертий на дрібній тертці. Все добре вимішується і одразу подається до столу.

Різотто — це не так складно, як ви думаєте. Просто слідуйте цим простим інструкціям, і ви легко зможете приготувати його. Подавайте блюдо гарячим з м’ясом або рибою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Каша дієтична збірна з рису з овочами