Каша по-боярські з гречаної крупи з грибочками

Це блюдо можна подати в якості гарячого як до сімейного столу, так і для святкового застілля або до приходу гостей.

Інгредієнти

очищеної гречаної крупи — 1,5 склянки
гриби — 0,3 кг
цибулина — 1 невелика цибулина
часнику — 2-3 зубчики
коров’ячого масла — 100 г (3 ст. л. з верхом)
олії — 50 мл, для смаження
лаврове листя — 1-2 листочка

Як приготувати Каша «по-боярські» з гречаної крупи з грибочками

В даному блюді гречана крупа виходить наваристою і розсипчастою, спробуйте приготувати

Покроковий рецепт

Гриби промити, перед нарізкою обсушити паперовими серветками. Крупно порізати на кубиками, приправити запашним перцем, посолити.

Перекласти гриби на сковороду з розпеченим маслом і смажити на середньому вогні до легкої скоринки.

До грибів додати трохи води і лавровий листочок. Сковороду прикрити кришкою і тушкувати 2-3 хвилини.

В окремій сковороді обсмажити дрібно порізану цибулю і подрібнений часник.

Гречану крупу промити і замочити і трохи протримати в гарячій воді.
Горщики заповнити пошарово підготовленими продуктами: смажені гриби, гречана крупа, обсмажені овочі. Ще трохи присолити і поперчити.

Поверх покладених продуктів на рівні 2-3 см залити теплої води, закрити кришками.

Виставити посуд з вмістом в духовку і тушкувати при t 180°C до повної готовності 30-40 хв.

В кінці гасіння в кожен горщик покласти вершкового масла і трохи рубаної зелені.

Дивіться також:  Манна каша на молоці та воді з вершковим маслом