Запечені гриби з гречкою по-монастирськи

Запечені гриби з гречкою по-монастирськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте пісне страву з гречаної крупи з грибочками і прянощами.

Інгредієнти

гречаної крупи – 1,5 склянки очищеної
грибів (шитаке або інших) – 200 г свіжих
ріпчастої цибулі (можна з пір’ям) – одна невелика головка
соняшникової олії – чверть склянки
часник, крупно порізану – 1-2 зубчики
сіль – за смаком
перець чорний – за смаком
Для заправки:
бальзамічного оцту – 2 столові ложки
свіжого лимонного соку – 2 столові ложки
темного соєвого соусу – 1 столова ложка
свіжий мелений перець – за смаком
кропу – 1 пучок

Як приготувати Запечені гриби з гречкою по-монастирськи

Це блюдо можна рекомендувати як до розвантажувальним дням, так і для пісного столу. Воно просто в приготуванні і має недорогий набір продуктів. Рекомендований набір продуктів з розрахунку на 4 порції:

Покроковий рецепт

Спосіб приготування
Крупу промити, трохи протримати в гарячій воді і відварити до напівготовності.

Промиті і вимочені в підсоленій воді гриби нарізати тонкими пластинками.

У сковороді трохи підсмажити на олії крупно порізаний часник з пластинками грибів. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.

У глибоку форму викласти відварену крупи, зверху – обсмажених грибів з часником. Залити вміст кип’яченою водою, від його верхнього рівня на 1-1,5 см.

Поставити форму з вмістом в розігріту до 180°C духовку і готувати від 10 до 15 хвилин.

Поки запікається гречка з грибами приготувати заправку. Інгредієнти для заправки закинути в блендер і подрібнити. Ріпчасту цибулю почистити і порізати кільцями. Обдати цибулю окропом, потім влити воду.

У порційні тарілки розкласти гречку з грибами, посипати цибулею і полити зеленої кропової заправкою. При бажанні можна подати сметану.