Рисовий гарнір з зеленню і білим вином

Рис із зеленню і білим вином – вишуканий і ароматний гарнір на швидку руку!

Інгредієнти

Цибуля зелена – кілька пір’я
Рис круглозернистий – 1/2 чашки
Масло рослинне – 1/2 ст. л.
Сіль – за смаком
Вино біле – 30 мл
Петрушка – невеликий пучок
Суміш перців – щіпка
Масло вершкове – 25 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Як приготувати Рисовий гарнір з зеленню і білим вином

Рисовий гарнір з зеленню і білим вином – простий, але дуже смачний гарнір універсальної подачі. Він відмінно підкреслить рибні страви та морепродукти, курячі та свинні закуски, салати зі свіжих овочів. Ідеально поєднується з слабосоленим лососем, скумбрією і мідіями. Блюдо готуватися швидко і дуже легко – всього кілька кроків і гарнір на вашому столі!

Покроковий рецепт

Обсмажити подрібнену цибулю на суміші вершкового і рослинного масел.

Влити біле вино і тушкувати цибулю до випаровування алкоголю.

Тим часом потрібно промити рис від зайвого крохмалю і всипати до цибулі. Залити чашкою води. Готувати гарнір до м’якості рису.

Подрібнити пучок зеленого цибулі разом з петрушкою. Всипати в кінці приготування, щоб зелень зберегла колір, смак, аромат і, звичайно ж, вітаміни. Довести рис до готовності і смаку, полити вершковим маслом і – зняти з вогню.

Викласти рис на тарілки і подавати до столу теплим. Смачний і ароматний гарнір з тонкою винної ноткою і ароматом весняної зелені готовий! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Цукіні зі спаржею і солодким перцем на грилі