Кускус з тунцем і горошком по-арабськи

Обсмажимо консервований тунець з горошком і змішаємо з кускусом і спеціями

Інгредієнти

Кускус – 150 гр
Тунець консервований – 100 гр
Горошок зелений – 80 гр
Корінь імбиру – 1 см
Цукор – 1 ч. л.
Каррі – За смаком
Сіль – За смаком
Перець – За смаком
Оливкова олія – 3 ст. л.

Як приготувати Кускус з тунцем і горошком по-арабськи

Багату спадщину арабської кухні: кускус у всіх видах. Дуже смачно, дуже швидко готувати і можна їсти як в теплом, так і в холодному вигляді, так що підійде як обід на роботу або на пікнік у вихідний

Покроковий рецепт


Кип’ятимо воду, насипаємо кускус в глибоку миску. Врахуйте, що готовий кускус збільшиться в об’ємі щонайменше вдвічі



Коли вода закипить заливаємо кускус (приблизно 1:1), додаємо 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець і каррі і закриваємо харчовою плівкою на 5-8 хвилин

Тим часом ставимо глибоку сковорідку на вогонь, вливаємо 2 ст. л. масла і висипаємо горошок, обсмажуємо 5 хвилин


Додаємо тунець з банки і обсмажуємо ще кілька хвилин

Чистимо корінь імбиру і трьом на тертці

Готовий кускус збиваємо виделкою – він повинен вийде м’яким і розсипчастим і висипаємо в сковороду

Додаємо цукор і імбир і обсмажуємо пару хвилин

Регулюємо сіль і перець і страва готова! Приємного апетиту

Дивіться також:  Овочеве соте