Запечена картопля на молоці з лососем

Запечена картопля на молоці з лососем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Страви, які одночасно смачні, недорогі і швидко готуються – любить будь-яка господиня. До таких страв належать запечена картопля в молоці з копченим лососем.

Інгредієнти

картопля молода – 1 кг
цибуля – 1 велика головка
молоко – 1 стакан
рослинне масло – 50 гр
сіль, перець мелений – за смаком
кріп – для подачі

Як приготувати Запечену картоплю на молоці з лососем

Найкращі страви — це ті, які одночасно смачні, недорогі і швидко готуються. До таких страв належать запечена картопля в молоці. Копчений лосось тут доданий більше для аромату, ніж для ситності.

Покроковий рецепт

Картоплю чистять і ріжуть кружечками, товстенькими (приблизно в пів сантиметра), нарізають тонкими кільцями цибулю. Копчений лосось нарізати на дуже дрібні шматочки.

Шар картоплі укладають в товстостінну каструлю, змащують маслом. Картоплю присипають кількома шматочками лосося, шар солять і перчать.

Виконати теж саме з наступним шаром. Посипають сіллю і подекуди дрібно порізаним лососем. Повторювані шари поливають маслом. Вгорі повинен виявитися картоплю.

Підготовлену каструльку з картоплею ставлять на вогонь. Вливають в неї молоко, зверху на картоплю кладуть шматочки масла.

Як тільки маса прогріється, каструльку ставлять в нежарким духовку хвилин на 40. Молоко має всі вбратися, а картопля — придбати золотистий колір. Це буде означати, що страва готова.

Ароматний, ситний і смачний запечену картоплю з молоком і копченим лососем можна подавати, прикрасивши зеленню.